Namen prijswinnaars Nederlands Vioolconcours 2018 bekend

Dit weekend vonden de finales van het Nederlands Vioolconcours 2018 categorie Oskar Back en Davina van Wely plaats, evenals de finales van de categorieën Iordens A & B. Inmiddels zijn van alle categorieën de winnaars bekend. Op zaterdag 20 januari vonden de finales plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikte ’s avonds de prijzen uit na de finale van de categorie Oskar Back. Mediapartner NTR zond de finale van de categorie Oskar Back live uit op Radio 4. De finales waren ook te volgen via een livestream.

 

De namen van de winnaars van de categorieën Oskar Back, Davina van Wely en Iordens zijn bekend.

De winnaar van de categorie Oskar Back is geworden: Niek Baar (Rotterdam). Op de tweede plaats kwam Hawijch Elders (Amsterdam) en op de derde plaats Tim Brackman (Den Haag). Tijdens deze finale speelden Tim Brackman en Niek Baar het Vioolconcert van Schumann, Hawijch Elders speelde het Vioolconcert van Dvořák.

 

Ook is bekend wie er de categorie Davina van Wely heeft gewonnen: Luna De Mol (Gent, België). Op de tweede plaats kwam Salomé Bonnema (Alphen aan den Rijn) en op de derde plaats Enzo Kok (Kerkrade).

 

De winnaar van de categorie Iordens A is Kira van der Woerd (Voorburg), op de tweede plaats kwam Alix Rodenburg (Breda) en op de derde plaats Zohra Jongerius (Zoetermeer).

 

De winnaar van de categorie Iordens B is Anna Schultsz (Basel, Zwitserland), op de tweede plaats Alice van Binsbergen (Amsterdam) en op de derde plaats Olga Göschel (Amsterdam).

 

Nederlands Vioolconcours – 4 tot en met 20 januari 2018 – Utrecht

Van 4 tot en met 20 januari 2018 vond het Nederlands Vioolconcours plaats in de categorieën Oskar Back, Davina van Wely, Iordens en Showcase Viooltalent. Viooltalenten van 6 t/m 26 jaar streden om de felbegeerde prijzen van de Nederlandse vioolconcoursen. De grote finaledag was op zaterdag 20 januari in TivoliVredenburg. De dag werd afgesloten in de Grote Zaal met de finale van de categorie Oskar Back (18 t/m 26 jaar). De drie finalisten werden begeleid door het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk. Deelnemers konden deze editie kiezen uit de vioolconcerten van Schumann en Dvořák. Naast de diverse geldprijzen die men kon winnen, is met name het traject erna van groot belang. Om de carrières van de finalisten te stimuleren en ze extra podiumervaring op te laten doen heeft het Nederlands Vioolconcours samenwerkingen met vrijwel alle gerenommeerde klassieke muziekfestivals in Nederland. Daarnaast zal de 1e prijswinnaar concerten verzorgen met het Residentie Orkest in het najaar van 2019. Het Nederlands Jeugd Strijkorkest onder leiding van Carel den Hertog begeleidde de finalisten van de categorie Davina van Wely op zaterdagmiddag 20 januari in de Hertz, TivoliVredenburg. De voorrondes vonden plaats in de HKU (Conservatorium van Utrecht) en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. De concoursen geven jonge violisten de kans om te excelleren en op die manier anderen te inspireren. Voor deze editie van de concoursen had zich een recordaantal van 109 deelnemers uit heel Nederland aangemeld.

Over het Nederlands Vioolconcours

Het Nederlands Vioolconcours, voortgekomen uit een fusie in 2012 van drie verschillende vioolconcoursen (Oskar Back, Davina van Wely en Iordens) geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. Tot de eerdere winnaars behoren bekende musici zoals Jaap van Zweden, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland. 

Voor meer informatie:

http://www.nederlandsvioolconcours.nl

 Persfoto’s: Foppe Schut.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.