Na extreem (en) succesvol eerste seizoen patrouilleert Vincent Voeten dit najaar verder met SMAAD

Na extreem (en) succesvol eerste seizoen patrouilleert Vincent Voeten dit najaar verder met SMAAD

Kempisch comedian Vincent Voeten (36), winnaar van Humo’s Comedy Cup (2022) en bekend van ‘De Ideale Wereld’, trekt dit najaar opnieuw zijn uniform aan en patrouilleert door Vlaanderen met een tweede rondje van SMAAD. Na het overdonderend succes van zijn debuut in de comedywereld met talloze uitverkochte zalen en duizenden enthousiaste comedyliefhebbers, was de keuze voor een herneming snel gemaakt. Een nichemarkt vinden binnen de comedywereld is geen evidentie, maar Vincent doet het met glans. Zijn jarenlange ervaring als politie-inspecteur is de ultieme voedingsbron voor zijn donkere, gortdroge humor. Gitzwarte en snoeiharde jokes zijn Vincents forte. Opkomend comedytalent Bas Dillen zal als voorprogramma de mensen opwarmen. De Antwerpse family man en cafébaas geeft als ruwe bolster met een klein hartje het perfecte tegengewicht voor Vincent. 

Meer info & speeldata ‘SMAAD’: https://www.vincentvoeten.be/speeldata

De entree van de voormalige politie-inspecteur Vincent Voeten in de comedywereld is er ééntje voor in de geschiedenisboeken. Ondanks dat hij pas sinds 2016 op de planken staat, heeft Vincent al een impressionant palmares. In 2017 schopte hij het tot in de finale van de Lunatic Comedy Award en nog in datzelfde jaar won hij de Utrechtse Comedy Talent. Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker, tourde als Young One met Michael Van Peel en als support voor Alex Agnew. In 2022 wist hij als kers op de taart de overwinning binnen te halen tijdens de finale van Humo’s Comedy Cup. Ook in 2023 bleef Vincent successen boeken. Een geestige passage in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en een stoeltje in ‘De Ideale Wereld’ waren slechts een deel van zijn tijdsbesteding. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden, en met interventies bij de politiezone Noorderkempen als voedingsbodem, trok Vincent met zijn unieke, groffe comedystijl de zalen in met een eerste pikzwarte zaalshow ‘SMAAD‘.

Wanneer straatflik Vincent Voeten op een podium klimt, haalt hij schaamteloos de matrak boven en laat hij geen enkel heilig huisje overeind. Die huisjes, die sinds oktober 2023 nonstop daverden in tientallen Vlaamse steden, wisten ruim 8.000 mensen te bekoren. Dit najaar trekt Vincent met SMAAD opnieuw op patrouille langs tientallen culturele centra voor een tweede, even succesvol seizoen. 

Voor de comedyfanaat die niet kan wachten tot het najaar, is er alvast goed nieuws. Deze zomer is Vincent op verschillende locaties te vinden. Een bijzondere in het lijstje is de voorstelling van zaterdag 27 juli 2024 in Gent. In functie van de comedyprogrammatie van de Gentse Feesten, zal Vincent dan SMAAD spelen in De Vooruit.

Plaats delict voor de eerste voorstelling van het tweede seizoen is Aalbeke. Het voorprogramma wordt voorzien door Bas Dillen. De Antwerpse ruwe bolster met een klein hartje is een nog  relatief nieuwe naam in de comedywereld, maar wist het toch al tot in de halve finale te schoppen van Humo’s Comedy Cup 2023

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.