Na een confrontatie met borstkanker is choreografe Isabelle Beernaert terug met nieuwe dansvoorstelling Particles of God

Na een confrontatie met borstkanker is choreografe Isabelle Beernaert terug met nieuwe dansvoorstelling Particles of God

In januari 2023 kreeg choreografe Isabelle Beernaert (bekend van So You Can Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle) de diagnose borstkanker. Middenin haar tournee door Nederland en België, werd haar wereld op zijn kop gezet. Na een flinke reorganisatie en met behulp van de dansers en geliefden om haar heen, heeft Isabelle ervoor kunnen zorgen dat zowel vorig seizoen als komend seizoen alle voorstellingen door zijn gegaan. Extra bijzonder is dat de start van haar nieuwe voorstelling Particles of God in Nederland samenvalt met de start van de ‘borstkankermaand’ oktober.

Jaarlijks wordt er tijdens de borstkankermaand oktober wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Ook Isabelle wil haar verhaal delen, om zo ook andere vrouwen te steunen die hiermee geconfronteerd worden. “Na de diagnose ontstond er op dat moment voor mij een rollercoaster van emoties en een tijd om met dankbaarheid weer diep na te denken over het leven. Een nieuwe levensles, een kans om vooruit te komen en om nog meer te groeien naar een dieper begrip. Op 8 februari 2023 heb ik de borstingreep gehad om mijn tumor te verwijderen: een impactvolle ervaring, waarbij ik mezelf toestond kwetsbaar en zacht te blijven. En ik bleef altijd diep in contact met mijn innerlijke kind, vrouw, zelf”, aldus Isabelle.

Het herstel van Isabelle na de operatie is goed verlopen, al is ze nog altijd aan het ontdekken en haar nieuwe ritme aan het vinden. Gelukkig kan de choreografe met haar crew dit seizoen ondanks alles wel weer een mooie, nieuwe tour tegemoet gaan in Nederland en België. In Nederland gaat de – in België hoog gewaardeerde – voorstelling Particles of God van start.

“Particles of God is volgens mijn bescheiden mening de meest authentieke en pure creatie van Isabelle Beernaert. Ze speelt met extremen: natuurkracht versus het etherische en het transcendente. Een genereuze voorstelling die méér dan voldoet aan de verwachtingen. Een werveling van muziek, licht en beweging. Je blijft er even stil van.”  Viviane Redant – Klassiek Centraal

Particles of God laat zien dat muziek en dans onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dankzij prachtige kostuums, een lumineus decor en buitengewone choreografie, word het publiek meegenomen op een indringende reis. Maar er is nog meer… Rode draad door het geheel is de live muziek van dirigent, componist en meesterviolist Peter Bogaert, die tevens ook ten tonele verschijnt als mysterieus personage in dit existentiële verhaal. Een niet te missen ervaring.

Over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.

Particles of God is van oktober tot en met maart te zien in theaters door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en tickets op www.isabellebeernaert.com/nl/voorstelling/particles-god.

FOTO:©Daniel Philippe Borst

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.