Na 9 jaar is Soldaat van Oranje nog steeds Succesvol

Na 9 jaar is Soldaat van Oranje nog steeds Succesvol

Op Zaterdag 30 oktober 2010 ging er Nederland een bijzondere productie in première, Het was een beleving; een musical met iets wat nog niet eerder was gedaan. Om aan het bijzonder grote decor plaats te kunnen bieden, werd er een theater gebouwd in een oude vliegtuighangar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk. Maar dit decor was nog niet alles. Om het grote nog “echter” lijkende decor goed te kunnen gebruiken moest er iets verzonnen worden. om alles goed te kunnen tonen. En een oplossing kwam er. Een tribune op een grote draaischijf.  Hierdoor zou het publiek 360 graden rond draaien.  Op deze manier konden ze o a een echte stukje zee in het theater maken en nog vele andere mooie decordelen waar door het  echt belevingstheater is geworden. We hebben het hier dan natuurlijk ook over Soldaat van Oranje De Musical.

Echter had niemand verwacht dat er 9 jaar later op 30 oktober 2019 de 2.777ste voorstelling van Soldaat van Oranje De Musical in de Theater Hangaar gespeeld zou worden. Maar dit was wel het geval. Hiermee vierde de productie zijn 9 jarig bestaan. Sinds de première in 2010 zagen inmiddels al bijna 3 miljoen bezoekers de voorstelling. Ondertussen is er weer een hele nieuwe generatie die een geschikte leeftijd heeft om naar deze musical te gaan. Een musical met een verhaal die verteld moet blijven worden. Want wij mogen blij zijn dat wij vandaag de dag zo vrij kunnen leven.

Soldaat van Oranje  De Musical is verleng tot en met mei en dat betekend dat de voorstelling het tiende speeljaar in gaat. Kijk voor kaarten en meer info op soldaatvanoranje.nl of 0900-1324 (45cpm)

Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat Soldaat van Oranje De Musical de grens over gaat. En wel naar Londen. Daar zal  Soldier of Orange – The Musical, een volledig Engelse productie, in de herfst van 2020 in première moet gaan.  De bouw van het Theater tegenover City Airport in de Oost-Londense Royal Docks is al gestart.

Het originele creatieve team, Theu Boermans (regie), Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek), Pamela Phillips Oland (liedteksten), Bernhard Hammer (decor) en Fred Boot (producent) is ook betrokken bij de Engelse versie. De Britse toneel- en scenarioschrijver, Jeremy Brock, is toegevoegd aan het team om het script enigszins aan te passen voor een Engelstalig publiek. Kijk voor info en inschrijving voorverkoop op soldaatvanoranje.nl/londen

Dus wellicht volgend  jaar het 10 jarig bestaan van Soldaat van Oranje in Katwijk en een heel nieuwe versie in Londen.

Foto’s: Robin Swiers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.