Na 50 jaar in het vak is Joke Bruijs nog steeds “Young at Heart”

Na 50 jaar in het vak is Joke Bruijs nog steeds “Young at Heart”

Tekst & Foto’s : Jessica Uijttewaal

Het is dit jaar een bijzonder jaar voor Joke Bruijs, zij zit namelijk 50 jaar in het vak. Op 25 juni zal zij dit groots vieren met een feestelijk galaconcert in De Doelen in Rotterdam. Bij dit jubileum hoort de CD “Young at Heart” waarvan zij vandaag de eerste overhandigd gekregen heeft. Voor Joke was het een verrassing wie de eer had om dit te doen. Nadat Joke, genodigden en de aanwezige pers aan boord waren gegaan van de boot waar het feestje plaatsvond ving de boottocht over de Maas aan. Onder de genodigden waren dierbare collega’s van Joke als Gerard Cox, Ron Brandsteder en Jacques Herb.
Na een tijdje kwam er een kleinere boot langszij met daarin de persoon die de CD zou overhandigen: niemand minder dan Willem van Hanegem. Joke was blij verrast dat Willem er was om de CD uit te reiken, dat dit plaatsvond op de Maas met op de achtergrond de Erasmusbrug maakte het geheel compleet. Als extra verrassing stapten gelijk met Willem nog meer collega-vrienden aan boord, waaronder bijvoorbeeld Peter de Jong en Karel de Rooy (Mini & Maxi), dit jaar ook 50 jaar in het vak en Loes Luca.
Joke had op haar beurt ook een verrassing voor Willem, zou nodigde de gehele selectie en begeleiding van Feyenoord uit voor haar galaconcert. Zij zullen in De Doelen gaan genieten van Joke samen met het 35-koppige internationale ‘North Sea Symphonic Big Band Orchestra’, onder leiding van Frits Landesbergen. Gedurende de avond passeren al haar muzikale, theatrale en privé hoogtepunten de revue. Gedurende de avond zullen er gastoptredens zijn van Ron Brandsteder, Madeline Bell, Jan Kooijman en natuurlijk Gerard Cox.

Share

One thought on “Na 50 jaar in het vak is Joke Bruijs nog steeds “Young at Heart”

  1. Rotterdamse (ben nu 86 geworden en geboren op het Noordereiland) heb ik altijd genoten van al jouw songs en alles wat er over je werd geschreven – altijd positief, hoe kan het ook anders -. Maar, terzake nu, een paar keer hoorde ik je zingen over lopen langs de Maas en dat deed me zoveel. Ook ik heb zo gelopen, met hetzelfde verlangen. Er was een
    afscheid toen ik 20 jaar was, mij grote liefde ging emigreren naar Nieuw Zeeland, maar ik mocht niet mee van mijn ouders en hoe ging het toen, je moest maar luisteren, maar ik wilde toch later volgen. Je begrijpt, dat gebeurde niet. Maar nog steeds, als ik eens in Rotterdam ben, moet altijd nog eens even langs de Maas lopen, met dat liedje vol weemoed in mijn hart. Hoe kom ik aan een CD waar deze song voorkomt?????? Wat zou dat fijn zijn.
    Hartelijk groet en beste wensen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.