Mylène en Rosanne schitteren in finals van het ArtEZ Academy of Music

Mylène en Rosanne schitteren in finals van het ArtEZ Academy of Music

De bekende eeneiige tweeling Mylène en Rosanne Waalewijn speelden op 17 en 18 juni hun finals van de studenten van het ArtEZ Academy of Music met ‘Samen alleen samen’.

Samen alleen samen is een muziektheaterperformance waar de tweeling op zoek gaat naar hun eigen stem in hun samen zijn. Dit doen ze in een multidisciplinaire performance waarin muziek, beweging en tekst een grote rol spelen. Ze spelen met de verwachting van het publiek. En gebruiken hiervoor hun muzikale pop imago en het algemene beeld van tweelingen. 

Ze hebben als tweeling het voorrecht om een soulmate in hun schoot geworpen te krijgen, de diepere verbinding waar menig mens naar op zoek is in het leven, is bij hen als vanzelfsprekend. Waar anderen opzoek zijn naar een relatie, een diepere verbinding met iemand anders, zijn zij op zoek naar zichzelf. Mylène en Rosanne hebben in Samen alleen samen veel facetten laten zien van hun kunnen. Met zang, dans en spel waar ze veel vertelden over het zijn van een tweeling en jezelf. Dit waren erg mooie persoonlijke verhalen. 

De meiden hebben de keuze gemaakt veel qua zang en spel gelijk stemming te doen. Ik vond dit net te veel. Alhoewel het in de timing erg knap is. Toch had ik ze liever wat meer los van elkaar willen zien. Daarbij hadden beide dames dan net iets sterker naar voren kunnen komen. Dit neemt niet weg dat ze met een sterk programma op de planken stonden. Denk dat dit concept met nog wat schaafwerk zo een mooie theatertour zou kunnen worden. We gaan zeker nog veel meer van dit duo zien. Ze hebben beiden echt het talent om veder te gaan in het theatervak. Het maakt mij nieuwsgierig naar welke richting de dames op willen gaan en waar we ze nog gaan zien. Voor hun verdere ontwikkeling zou het mooi zijn als ze ook los van elkaar dingen in het theater zullen gaan doen. Toch verwacht ik ook zeer zeker dat ze vaker samen het theaterlandschap gaan verkennen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.