muziektheatervoorstelling Ongelukje

muziektheatervoorstelling Ongelukje

Wij zijn HILP, een nieuwe jongeren theatergroep gevestigd in Amsterdam. We gaan 29 en 30 mei 2015 spelen in het Amsterdams Theaterhuis. Wat willen we? We willen met deze voorstelling pubers en hun ouders verbinden. Elkaar laten begrijpen door herkenbare situaties in het stuk. De 11 spelers komen uit heel het land en verzamelen zich elke donderdag in Amsterdam vlakbij het Bilderdijkpark.
 
Het verhaal:
Drie gezinnen, drie pubers. Drie hele verschillende pubers, maar allemaal verbonden door onzekerheden. Begrijpt niemand dat een puber leven ongelooflijk zwaar is? En dat ouders zich daar maar bij moeten neerleggen? Of moeten pubers juist een keer gaan waarderen wat hun ouders allemaal voor ze doen? De pubers worden het hele stuk gesymboliseerd door een levende pop die op het podium staat. De pop wordt gebruikt, heen en weer getrokken en laat dat allemaal maar toe, tot dat het te veel wordt. Een drama/komedie over het puberleven.
 
We zijn 11 jongeren van 16 t/m 23 jaar en zitten vol passie voor theater en muziek.
De spelers komen van theater(voor)opleidingen uit heel Nederland en hebben grote productie’s op hun naam staan (denk aan de Sound of music, Theaterschool, Nederlands Film Festival, tv series, Codarts, Fontys, Nederlands Musical Ensemble en zelfs poppentheater, van alles dus).
 
Ik ben Laura Bakker, 19 jaar en regisseer de voorstelling, heb het geschreven en geproduceerd. Ik ben dus een jong theatermaker en zoek graag herkenningspunten op. We willen dat iedereen zich kan identificeren met elke personage. In elk personage zit namelijk wel iets wat je bij jezelf kunt vinden. We willen het publiek raken en ze verbonden met elkaar laten voelen aan het einde van de voorstelling. We willen betoveren met ons spel en onze stemmen in de muzieknummers.
 
Kaarten zijn 8 euro per stuk en kunnen aan de kassa of op www.amsterdamstheaterhuis.nl gekocht worden!
We spelen 3 keer! 29 mei: 19:00-20:00 uur en 21:00-22:00 en 30 mei: 20:00-21:00 uur.
4
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.