Muziektheatervoorstelling Het Wim Sonneveld-Complex toert door het land

Muziektheatervoorstelling Het Wim Sonneveld-Complex toert door het land

FOTO:©Via Rudolphi Producties
Van 5 maart t/m 25 mei 2024 toert Het Wim Sonneveld-Complex door het land. In de humoristische, muzikale theatervoorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden Tarik Moree en Tim Olivier Somer om de beste vertolking van de legende. De première is vrijdag 8 maart – op de vijftigste sterfdag van Sonneveld – in het Amsterdamse Theater Bellevue.
Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade (2022) komen Tim Olivier Somer (1993), Tarik Moree (1996) en Daniël ’t Hoen (1993) nu met de avondvullende voorstelling in het theater. In dit herdenkingsjaar maakt, zoals je kan verwachten, Richard Groenendijk en het Metropole Orkest en ode aan deze legende. Maar ook millennials Tim, Tarik en Daniël verhouden zich tot de grote Wim Sonneveld. Vanuit de huidige tijdsgeest plaatsen zij hun kanttekeningen bij de nostalgische gevoelens die dit werk bovenbrengt.

OVER DE VOORSTELLING

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent.Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar liefst tweemaal: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving.

Mag je in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrisis nog wel theater maken puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen? Samen met de driekoppige band The Sunfields gaan Tim en Tarik de confrontatie aan. TOURNEE 5-6 mrt // Leiden // Theater Ins Blau // Tickets – try out
7 mrt // Amsterdam // Theater Bellevue // Tickets – try out
8 mrt // Amsterdam // Theater Bellevue // Tickets – première
9 mrt // Amsterdam // Theater Bellevue // Tickets
14 mrt // Oss // Groene Engel // Tickets
15 mrt // Kampen // Stadsgehoorzaal Kampen // Tickets
21 mrt // Enschede // Wilminktheater // Tickets
22 mrt // Nijmegen // LUX // Tickets
23 mrt // Alkmaar // TAQA Theater De Vest // Tickets
26 mrt // Zaandam // Zaantheater // Tickets
27 mrt // Roosendaal // Schouwburg De Kring // Tickets
28 mrt // Heerhugowaard // COOL // Tickets
29 mrt // Purmerend // Theater De Purmaryn // Tickets 30 mrt // Hoofddorp // C-Punt // Tickets
1-2-3 apr // Den Haag // Het Nationale Theater // Tickets
4 apr // Maastricht // Theater aan het Vrijthof //  Tickets
6 apr // Abcoude // Theater Piet Mondriaan // Tickets
10-11 apr // Eindhoven // Parktheater Eindhoven // Tickets
12 apr // Capelle a/d IJssel // Isala Theater // Tickets
13 apr // Leeuwarden // Stadsschouwburg de Harmonie // Tickets
18 apr // Nijkerk // Streams Breede Beek // Tickets
19 apr // Winschoten // Cultuurhuis De Klinker // Tickets
20 apr // Elst // Theater de Kik // Tickets
23 apr // Sittard // Toon Hermans Theater, via PLT // Tickets
24 apr // Gouda // De Goudse Schouwburg// Tickets
25 apr// Meppel // Schouwburg Ogterop //  Tickets

1 mei// Barendrecht // Theater Het Kruispunt// Tickets
2 mei// Amstelveen // Schouwburg Amstelveen// Tickets
3 mei// Rotterdam // Theater Walhalla// Tickets
8-9 mei// Haarlem // Schuur// Tickets
10 mei// Helmond // Theater Het Speelhuis// Tickets
11 mei// Utrecht // Stadsschouwburg Utrecht// Tickets
14 mei// Apeldoorn // Theater Orpheus// Tickets 15 mei// Hoorn // Schouwburg Het Park// Tickets 16-17 mei // Den Bosch // Verkadefabriek// Tickets 18 mei// Almere // Kunstlinie Almere// Tickets
22 mei// Zoetermeer // Stadstheater Zoetermeer// Tickets
23 mei// Amersfoort // De Lieve Vrouw// Tickets
24 mei// Deventer // Mimik// Tickets
25 mei// Amsterdam // De Kleine Komedie// Tickets

Concept en tekst: Tarik Moree, Tim Olivier Somer, Daniël ’t Hoen Spel: Tarik Moree, Tim Olivier Somer Regie: Daniël ’t Hoen Co-regie: Kim Karssen Muziek: The Sunfields – Chaïm Luijmes, Tim Seeger, Sven de Kok, Jimi van Egmond Licht- en decorontwerp: Scott Robin Jun Productie: Lynn Meijer – ProductieCollectief Marketing: Lisette Brouwer Techniek: Dirk Jan Noordermeer, Dúlio Duarte Organisatie: Via Rudolphi Producties

OVER DE MAKERS

Tim Olivier Somer
 (1993) en Tarik Moree (1996) studeerden in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling My Dinner With… waarmee zij werden geselecteerd voor Het Debuut, een tournee voor pas afgestudeerd theatertalent van Via Rudolphi Producties. In 2019 maakten ze de succesvolle Paradevoorstelling KUNST, in 2022 Het Wim Sonneveld-Complex en in 2023 GEBR. GRIMM. Voor deze voorstellingen werkten zij samen met regisseur en medemaker Daniël ’t Hoen (1993). In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël samen met Laura De Geest de voorstelling Fun and Games bij Via Rudolphi Producties, het eerste deel van een drieluik over de liefde.
 
Tarik Moree speelde na zijn studie ook bij Toneelgroep Maastricht in Zwart water en Een Meeuw, bij Frascati Producties in Enter Medea (2019), bij Via Rudolphi Producties in Fun and Games, bij De Toneelschuur in Hamlet en Opheilia en op De Parade in onder meer de solovoorstelling De Voyeur. Hij was daarnaast te zien in de speelfilms Tonio, Limburgia en Doris en tv-series zoals Lieve mama, Deep Shit en Het Verhaal van Nederland.
 
Tim Olivier Somer speelde na zijn studie bij Theater Oostpool in Allemaal mensen en Laura H., bij Frascati Producties in Enter Medea en bij Via Rudolphi Producties in De Kont Monologen. Hij was daarnaast te zien in speelfilms zoals Tonio, Hemelrijken, De Oost en Forever Rich en tv-series zoals Het Verhaal van Nederland, De Mannentester, Flikken Maastricht en Judas.
 
Daniël ’t Hoen studeerde in 2017 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zijn affiniteit met taal ontwikkelde hij verder als vast regieassistent bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). In zijn werk zoekt hij naar manieren om spannende intermenselijke relaties op scherp te zetten. Naast zijn werk bij ITA werkte hij aan diverse projecten, onder meer met Tarik Moree en Tim Olivier Somer aan My Dinner With…, Kunst, De Voyeur en Het Wim Sonneveld-Complex. Ook regisseerde en schreef hij mee aan Fun and Games bij Via Rudolphi Producties.

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van zelfstandige theatermakers van alle generaties, van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. De voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.