Muziektheater De Plaats speelt locatievoorstelling Woeste Stilt

Muziektheater De Plaats speelt locatievoorstelling Woeste Stilt

Tegen de achtergrond van de rivier de Waal en de Rijn speelt Muziektheater De Plaats de locatievoorstelling Woeste Stilte. Deze nieuwe Muziektheaterproductie is vanaf 13 mei t/m 21 mei in Nijmegen en van 8 t/m 18 juni in Arnhem te zien. Kaarten zijn te koop via muziektheaterdeplaats.nl.

Woeste Stilte gaat over het conflict en de liefde tussen mens en natuur. Waarom luisteren we niet wat beter? Zodat we horen wat het bos en de rivier willen, wat de dieren zeggen. Met deze locatievoorstelling in de uiterwaarden van Nijmegen en Arnhem nemen acteurs, zangers en een groep dansers het publiek mee langs een aantal scènes in een licht absurdistisch en hoopvol verhaal. Met een zingend bomenkoor, pratende en dansende dieren, blatende mensen en de natuur als muziek. De grote vraag is: hoe kunnen we de relatie tussen mens en natuur redden? Hoe kunnen we elkaar weer ruimte geven? Regisseur en artistiek leider van De Plaats: “De poëtische tekst van Simon van der Geest in Woeste Stilte, zes geweldige acteurs, de muziek en koren en de prachtige speellocatie in de uiterwaarden van de rivier maken de voorstelling een beleving. En ik hoop ook dat het een nieuwe dialoog start over onze relatie met de natuur.” 

Koren en dansers 

Aan de voorstelling werken, naast zes acteurs en afwisselend twee altsaxofonisten, ook drie regionale koren mee. Het Arnhemse Otwosix, het Muziektheaterkoor De plaats en een Projectkoor speciaal voor Woeste Stilte. Ook dansen de studenten van de ArtEZ bachelor Docent Dans mee.  

Muziektheater De Plaats  

Muziektheater De Plaats laat in zijn multidisciplinaire voorstellingen op locatie een nieuw geluid horen. Een van rust, stilte, nuance en verbinding. De locatie is inspiratiebron en medespeler in de voorstellingen. Naast onze professionele cast werken we samen met amateurverenigingen uit de omgeving.  

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/YXr5lBymTO8

FOTO: ©Anna Perger

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.