Muziekmakende mini-robots geven unieke twist aan nieuwe theatertour Remy van Kesteren

Muziekmakende mini-robots geven unieke twist aan nieuwe theatertour Remy van Kesteren

Vanaf eind februari is harpist Remy van Kesteren eindelijk weer te zien in de Nederlandse theaters. Hij staat niet solo op de planken, maar wordt versterkt door zijn Analogue Robot Orchestra. De afgelopen jaren ontwikkelde Remy zijn eigen popsound met de harp. Door middel van een 30-koppig robotorkest wordt deze sound nu ook doorgevoerd in zijn nieuwe theatervoorstelling.

Met de creatie van een robotorkest is het Remy van Kesteren gelukt zijn nieuwe popsound door te trekken in zijn solo-optredens en hiermee een onverwachte en verrassende energie teweeg te brengen bij het publiek. Het orkest van elektronische instrumenten is gebouwd door Jurjen Alkema en bestaat uit alledaagse voorwerpen en wordt elektronisch aangestuurd. De avond met Remy en zijn robotorkest staat in het teken van eigen composities en covers, begeleid door betoverende visuals die de wereld rondom het robotorkest van gedaante zullen doen veranderen. De show is geregisseerd door Eric Corton.

Nieuwe muziek

Sinds december 2021 brengt Remy elke twee weken nieuwe muziek uit op alle digitale platformen. De derde EP bestaat uit tracks met het robotorkest en deze worden uitgebracht in de periode van de theatertour. De tracks zijn ook gemixt in Dolby Atmos (ruimtelijke audio) in STMPD Studios te Amsterdam en deze zijn exclusief te beluisteren op Apple Music. Kortom: het mag duidelijk zijn dat Remy niet stilzit en zijn muzikale grenzen blijft verleggen. Remy’s eerste single komt uit op 25 februari.

REMY. & the Analogue Robot Orchestra, een nieuwe muzikale reis in het theater,is vanaf 27 februari tot en met 21 april 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor kaarten en speeldata, zie www.remyvankesteren.nl.

Foto: © Nick Helderman

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.