MUZE VAN ZUID 25, 26 EN 27 MEI 2018 START KAARTVERKOOP VOOR 2E EDITIE FESTIVAL

MUZE VAN ZUID 25, 26 EN 27 MEI 2018 START KAARTVERKOOP VOOR 2E EDITIE FESTIVAL

Wie kent ze eigenlijk, die componisten naar wie de straten in Amsterdam Zuid genoemd zijn? Na het grote succes van 2016 brengt festival De Muze van Zuid dit voorjaar opnieuw de muziek achter namen als Jacob Obrecht en Bernardus van Bree tot klinken. De tweede editie van De Muze van Zuid vindt plaats op 25, 26 en 27 mei 2018. De kaartverkoop is gestart. Voor wie een voorproefje op het programma met Nederlandse componisten wil en een bijdrage aan het festival wil leveren, is er een sponsorconcert op vrijdag 16 maart in de Vondelkerk in Amsterdam.

 

Werk van Nederlandse componisten is te horen in privéhuizen, in het Concertgebouw, in het Orgelpark, in het Vondelpark en op nog veel meer plekken in Zuid. De rijke geschiedenis van de buurt komt tot leven in muziekwandelingen. Voor de jongeren van Zuid organiseren we een uitgebreid educatief programma op scholen voor primair en middelbaar onderwijs. Extra aandacht besteedt het festival deze keer aan de vrouw als componist: niet alleen grote namen uit het verleden zoals Henriëtte Bosmans en Anna Cramer, maar ook componisten van nu zoals de Amsterdamse Mathilde Wantenaar en onze Componist des Vaderlands Mayke Nas. En dat alles in schitterende uitvoeringen door gevestigde namen en talentvolle jonge musici, onder wie Rosanne van Sandwijk, Thomas Beijer, Doris Hochscheid & Frans van Ruth, Vincent van Amsterdam, Tobias Borsboom, BRISK, Laurens de Man, Eva Stegeman, zangers uit het Nederlands Kamerkoor en vele anderen.

Kaartverkoop Muze van Zuid 2018 gestart

Het is zover: vanaf nu kunt u online kaartjes bestellen voor de tweede editie van festival De Muze van Zuid. Huisconcerten, middagconcerten in de Obrechtkerk en de Vondelkerk, en avondconcerten in het Concertgebouw en Orgelpark. Geweldige musici en fascinerende programma’s. Maak zelf uw keus uit een gevarieerd aanbod. Wees er snel bij, want veel intieme locaties hebben een beperkte bezoekerscapaciteit en vol is vol.

Toonzetters wordt gespeeld tijdens Muze van Zuid 2018

Rosa Peters, artistiek leider en regisseur en acteur-componist Freek den Hartogh van Theatergroep Witte Raaf maken samen de voorstelling Toonzetters. Op vrijdag 25 mei 2018 zijn er schoolvoorstellingen in het Amsterdams Theaterhuis, en de voorstelling is tijdens het festival ook te zien als familiematinee in theater De Krakeling. Toonzetters wordt speciaal voor De Muze van Zuid ontwikkeld. Het is een voorstelling waarin jonge actrices het publiek meevoeren naar de wereld van vrouwelijke componisten, toen en nu. Als je aan een componist denkt, denken de meesten aan een man. Zo’n statig figuur met wit krullende lokken. Maar waren er vroeger eigenlijk ook vrouwen die muziek schreven? Ja zeker! Rosa Peters geeft deze vrouwen een stem en kruipt met huid en haar in hun levens, hun muziek, hun verhalen. Voorstelling: zaterdag 26 mei, 14.30 uur De Krakeling.

Dutch classical talent

Maar liefst drie concerten van jonge musici bij De Muze van Zuid 2018 worden gegeven door laureaten van Dutch Classical Talent. Deze Talent – Tour & Award is een promotietraject voor jong klassiek talent uit Nederland. Door middel van audities kiest een vakjury een viertal finalisten die het Tour & Award-traject doorlopen. De deelnemers ontwikkelen zich in een coachingsprogramma, zijn een maand lang te horen op NPO Radio 4 en gaan op tournee langs concertzalen van Nederland. De jonge bariton Raoul Steffani en pianist Daan Boertien behoren tot de finalisten in dit seizoen. Zij bewijzen dat het romantische lied springlevend is. Met de puurste emoties het publiek raken, dat is de tijdloze missie van dit duo. Accordeonist Vincent van Amsterdam won de Dutch Classical Talent Award in 2016. De juryvoorzitter zei toen over hem: “Zijn accordeon is bijna een verlengstuk van zijn lichaam”. Vincent is een ster op de accordeon en tovert in alle stijlen. Pianist Tobias Borsboom “gaat echt voor de muziek”, maakte de jury van Dutch Classical Talent – Tour & Award duidelijk. Hij verwierf een dubbele nominatie in 2015. Zij treden op in de serie Wandelconcerten, met dank aan Sena Performers.

Zaterdag 26 mei 11.00 uur en 12.30 uur / Tobias Borsboom

Zondag 27 mei 11.00 uur en 12.30 uur / Tobias Borsboom, Raoul Steffani & Daan Boertien, Vincent van Amsterdam

SPONSORCONCERT Muze van Zuid 2018 op vrijdag 16 maart in De Vondelkerk om 20.15 uur

Door Tobias Borsboom, Marcel Worms, Doris Hochscheid & Frans van Ruth,

Vincent van Amsterdam, met muziek van onder meer Johannes van Bree, Henriëtte Bosmans,

Johanna Bordewijk-Roepman en Agnes Jama. De sprookjesachtige Vondelkerk ligt midden tussen klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark. Dit monument, ontworpen door Cuypers, met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige plafond en neogotische architectuur, is de sfeervolle plek voor het Sponsorconcert van De Muze van Zuid 2018 op vrijdag 16 maart om 20.15 uur.

Een uur muziek en een vooruitblik naar De Muze van Zuid

Het sponsorconcert biedt een uur muziek met vijf geweldige musici. Pianist Tobias Borsboom zoekt naar betekenis, poëtische waarheden en klankschoonheid. Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth maakten van de Nederlandse cellosonates hun levenswerk (ECHO Klassik 2016, Koninklijke onderscheiding februari 2017). Ook pianist Marcel Worms doet al jaren onderzoek naar bijzonder Nederlands repertoire en speelt op deze avond muziek van onbekende vrouwelijk componisten. Accordeonist Vincent van Amsterdam sluit het concert op spectaculaire wijze af, en tovert in alle stijlen. De musici geven u een gevarieerd voorproefje van wat er komen gaat op 25, 26 en 27 mei 2018 bij festival De Muze van Zuid. De Muze van Zuid presenteert deze avond de plannen voor het komende festival, en na afloop zijn er drankjes verkrijgbaar. Het gaat goed met de fondsenwerving van ons festival, maar we zijn er nog niet, uw bijdrage is dus meer dan welkom!

Met speciale dank aan de deelnemende musici en aan Stadsherstel.

Praktisch

Festival De Muze van Zuid

Data: Vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 mei 2018

Datum sponsorconcert: vrijdag 16 maart 2018 in Vondelkerk, Amsterdam

Tickets sponsorconcert 16 maart, tickets festival en meer informatie:

https://www.muzevanzuid.nl

Facebook: https://www.facebook.com/demuzevanzuid/?fref=nf

Twitter: https://twitter.com/MuzevanZuid

Share

One thought on “MUZE VAN ZUID 25, 26 EN 27 MEI 2018 START KAARTVERKOOP VOOR 2E EDITIE FESTIVAL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.