Musicalvoorstelling met gebarentolken

Musicalvoorstelling met gebarentolken

Musicaluitvoering Urinetown toegankelijk maken voor doven en slechthorenden
Door inzet van ervaren gebarentolken, toevoegen van geurbeleving en tegen een gereduceerd tarief zodat ook doven- en slechthorenden met een kleine beurs de mogelijkheid hebben om naar deze musical te komen kijken.

Stichting Musicalgroep Utrecht
Stichting Musicalgroep Utrecht voert al sinds 2008 muziektheater en musicalproducties op in Utrecht en omgeving en wij zouden nu graag ook musicals en muziektheater toegankelijk willen maken voor doven en slechthorenden. Onze musicalproducties worden altijd uitgevoerd door een grote groep enthousiaste en talentvolle zangers en acteurs onder begeleiding van muzikaal leider en regisseur Hubert ter Meulen, spel trainer en co-regisseur Charlotte Hulsbergen en choreografe Margoke Nijssen.

Meer informatie? Klik hier!

Musical Urinetown
Op dit moment zijn we bezig met het instuderen van de broadway musical Urinetown die in het weekend van 15 en 16 februari 2020 zal worden opgevoerd in Theater de Kikker in Utrecht.

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen.

Urinetown zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak.

Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken. Urinetown speelde ruim drie jaar succesvol op Broadway en groeide uit tot een ware cult-hit.

Hoe maken wij de musical Urinetown geschikt voor doven en slechthorenden?
De matinee en avondvoorstelling op zondag 16 februari 2020 willen wij laten tolken door twee gebarentolken met ruime ervaring in het tolken van muziek- en theaterproducties. Daarnaast willen wij aanpassingen maken in het geluid en de opvoering door de spelers en tevens geursensaties toevoegen om de beleving voor doven- en slechthorenden nog interessanter te maken. Uiteraard zal er een ringleiding beschikbaar zijn.

Meer informatie. Klik hier!

Waarom kunnen wij uw financiële ondersteuning goed gebruiken?
Om dit alles mogelijk te maken vragen wij financiële ondersteuning voor het inhuren van de gebarentolken, het toevoegen van de geursensaties en de mogelijkheid om de kaarten voor deze voorstellingen met gebarentolken gratis aan te kunnen bieden aan doven- en slechthorenden. Zodat ook doven- en slechthorenden met een kleine beurs de mogelijkheid hebben om naar deze voorstellingen te komen kijken.

Als dank voor jouw financiële ondersteuning, kun je kiezen uit een van de vier tegenprestaties.
0%

Meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/9463-musicalvoorstelling-met-gebarentolken-1?fbclid=IwAR0pScPYLu1L1-YxWPxTwH_dj4jaYj6nhQLRAkkWw8ohQ3ci16uoZnr-8pw

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.