Musicaltalent Pien plots op Broadway

Musicaltalent Pien plots op Broadway

De prestigieuze Lotte Lenya Competition op Broadway New York kennen we in Nederland amper. Echter, in de halve finale van deze wedstrijd voor internationale theatertalenten staat vrijdag Pien van Gerven (26) uit Amsterdam.

Ze studeerde in juli af aan de Fontys in Tilburg en speelde in de musical Grand Hotel. Als kind was zij al in Joop van den Endes Sound of Music te zien. Van Gerven is zanglerares aan de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam (onder meer met de kinderen van The Voice Kids).

New York, halve finale… vertel!

Mijn agentschap mailde me over de wedstrijd. Ik struinde de website af en zag dat je een mix van Broadway-musical, opera en acteren moet laten zien. Die combinatie vond ik echt vet.

Zaaltje regelen

Wat was de weg toen naar New York?

Er naartoe gaan voor een auditie was voor mij geen optie, dus ik mijn auditie ingestuurd. Dat mocht ook. Ik regelde en zaaltje en een professionele cameraman en pianist en heb vier nummers opgenomen. Verschrikkelijk! Het was tien keer zo moeilijk als een auditie live doen. Toen ik door was naar de halve finale durfde ik het pas terug te kijken, haha.

28 mensen zijn door, van de hoeveel?

Van de driehonderd. Er zijn nog maar drie Europeanen over. Ik heb stiekem even gekeken wat eerdere winnaars nu doen en ze staan allemaal op Broadway of in grote operahuizen.

De eer

Je kunt 15.000 dollar winnen…

Inderdaad. Het gaat me echt voor 99 procent om de eer en ja, die ene procent voor de geldprijs die best cool is om te winnen.

Waar gaan we je komend seizoen zien?

Dat is nog onbekend. Eerst maar eens naar New York. Of ik even win, dat zie ik niet meteen gebeuren; maar ik ga er helemaal voor.

 

BRON: Metro


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.