Musicalster Ted Neeley verbindt naam aan studiebeurs van de Vrije Universiteit Amsterdam

Musicalster Ted Neeley verbindt naam aan studiebeurs van de Vrije Universiteit Amsterdam

De eerste ‘Ted Neeley Scholarship’ wordt op 16 december 2016 uitgereikt aan Ted Neeley

Voor het eerst verbindt een musicalster zijn naam aan een studiebeurs van een Nederlandse universiteit: de ‘Ted Neeley Scholarship’. Op vrijdag 16 december 2016 wordt tijdens het VU-evenement ‘Jesus Christ Moviestar’ de beurs gepresenteerd aan Ted Neeley. De beurs maakt het voor studenten van de specialisatie Media binnen de master Theology & Religious Studies van de faculteit der Godgeleerdheid (VU) mogelijk een tweede master te volgen.

De internationale rockopera Jesus Christ Superstar, met Ted Neeley in de titelrol, is t/m 5 februari 2017 te zien in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen. De tournee is deze week gestart met een serie uitverkochte voorstellingen in de Heineken Music Hall. Ted Neeley komt op vrijdag 16 december exclusief naar de Vrije Universiteit voor een speciale vertoning van de filmversie van de rockopera, gevolgd door een Q & A en Meet & Greet. Aansluitend wordt de scholarship aan Ted Neeley uitgereikt.

Verbinden oude bronnen met hedendaagse mediacultuur

Binnen de faculteit Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen oude bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een geheel nieuwe manier worden toegeëigend. Dit roept tal van vragen op, die tijdens deze bijzondere bijeenkomst besproken zullen worden. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving?

Meer informatie

Studenten die voor de scholarship in aanmerking willen komen kunnen de procedure vinden op de website van Godgeleerdheid of contact opnemen met VU-hoogleraar Joke van Saane via j.w.van.saane@vu.nl. Toekenning is afhankelijk van cv, motivatiebrief en gesprek.

Vertoning film Jesus Christ Superstar op 16 december 2016: 12:30 uur

Q & A met Ted Neeley: 14:30 uur

Uitreiking Ted Neeley Scholarship: 15:30 uur

Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar op de website van Griffioen: www.griffioen.vu.nl.

Kaarten voor de voorstellingen van Jesus Christ Superstar: www.jesuschristmusical.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.