Musicals in Concert 2014: Het feest voor de musical liefhebber!

Musicals in Concert 2014: Het feest voor de musical liefhebber!

Geschreven door : Dennis Swiers

Afgelopen weekend was de eerste editie van Musicals in Concert in de Ziggodome. Een cast met Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Jamai Loman, Carolina Dijkhuizen, Stanley Burleson René van Kooten, Freek Bartels, Celinde schoenmaker en Willemijn Verkaik hebben tijdens deze voorstelling het hele Ziggodome op z’n kop gezet.

In dit concert van 2,5 uur kreeg het publiek rond de 60 musicalnummers te horen, gezongen door de top van de Nederlandse musical. De opbouw van het concert was lekker vlot en er zat dus een goede vaart in. Het decor van de show bestond uit veel ‘video Walls’, waardoor het decor snel in een compleet nieuwe sfeer gemaakt kon worden. Ook de belichting was zeker gaaf!

De avond zorgde voor veel kippenvel momenten, zo hebben we de casting voor de hoofdrollen van een eventuele nieuwe versie van ‘The Phantom of the opera’ al gevonden. Celinde en René vertolken deze hoofdrollen met hoogstaande zang. Ook was het duet van Willemijn met Pia erg verrassend. Pia was niet zelf aanwezig, aangezien ze vol op in de try-outs van Billy Elliot zit, toch was ze er via videobeelden bij en zong ze met Willemijn ‘Mijn leven is van mij’ Tussen de liedjes door was er ook zeker tijd voor wat humor. Stanley heeft de lachers op de hand als hij ‘een nummertje’ met Celinde wil doen. Ook de solo van Simone, die ‘De winnaar krijgt de macht’ zingt begint humoristisch, maar zorgt uiteindelijk weer voor kippenvel.

Een aantal nummers tijdens deze show zijn wat aangepast. Chantal zingt een mix van de originele versie van populair in combinatie met de pop versie van Mika. Carolina Dijkhuizen zingt het nummer ‘Tomorrow’ uit Annie en laat zien wat voor een dijk van een stem ze heeft. Alle optredens zijn er gewoon te veel om op te noemen, maar er is ook niets negatiefs over te schrijven.

Het concert werd een beetje verkocht als ‘meezingconcert’. Toch hebben ze hier een goede middenweg in gevonden, aangezien ze bij sommige nummers hebben gekozen om de teksten niet te tonen. Een verstandige keuze.

Het concert werd afgesloten door een DJ met een remix van verschillende musicalnummers wat letterlijk voor een knallend einde zorgde.Musicals in concert 201

4 is zeker een groot succes te noemen en hopelijk resulteert dit in Musicals in Concert 2015!

 

hart heel

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.