Musicalgroep Utrecht brengt Thoroughly Modern Millie naar Nederland

Tijdens de pers preview, afgelopen woensdag avond, konden we al een indruk opdoen van deze bijzondere productie.

Thoroughly Modern Millie gaat over het dorpsmeisje Millie Dillmount, een eenvoudig dorpsmeisje, die in New York al haar dromen wil laten uitkomen. Ze heeft een simpel plan: zoek een baan als typiste voor een geschikte rijke baas en trouw hem. Want volgens het gerenommeerde blad Vogue, is het huwelijk niets meer dan een zakelijke overeenkomst. Al snel begint haar plan te wankelen; haar huisbazin doet aan mensenhandel, haar baas Trevor lijkt ongevoelig voor elke vorm van flirten en ze krijgt gevoelens voor Jimmy, die volledig platzak is. Gelukkig maakt Millie snel vriendinnen en vindt steun bij zangeres Muzzy, die haar wijze levenslessen leert, maar er ook een eigen plan op nahoudt.

Meteen wordt duidelijk dat iedereen heel enthousiast is over deze unieke musical, het is de eerste keer dat deze musical te zien zal zijn in Nederland. Regisseurs Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen hebben duidelijk voor ogen hoe de musical gebracht moet worden, ook al betekende het dat ze enkele veranderingen moesten aanbrengen, maar die zeker deze productie ten goede komen. Er zijn voor iedere productie die ze brengen weer audities, zodat er elke keer een frisse kijk op een productie komt. De regisseurs geven ook de spelers de vrije hand om suggesties te geven, die misschien wel ten goede kan komen, om er nog een betere voorstelling van te maken. Ze hebben er voor gekozen om met een dubbele cast te werken, hierdoor zal iedere voorstelling weer anders zijn. De choreografie is gemaakt door Margoke Nijssen, zij speelt ook mee in de musical, zij kwam zelf met het idee, dat er eigenlijk wel ruimte was voor enkele dans nummers. Hubert en Charlotte vonden dit een uitstekend plan en gaven Margoke de vrije hand om een passende choreografie te maken, die door alle spelers, met of zonder dans training gedaan konden worden. Het is dan ook haar debuut als choreografe en zeker, al van wat we te zien kregen, eentje om U tegen te zeggen.

Musicalgroep Utrecht brengt muziektheater in de vorm van volledig nieuwe producties en/of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken met nieuwe muziekkeuzes. A Hard Day’s Midsummer Night in 2012 is daar een prima voorbeeld van: tekst van William Shakespeare gecombineerd met de muziek van de Beatles zorgde voor een spannende en vrolijke theaterbeleving.

Na de eigen productie Medusa in 2008 werd met de musical The Mikado van Gilbert & Sullivan in juni 2010 een eigen weg ingeslagen met het doel om jaarlijks een musical op hoog niveau neer te zetten. Hiervoor worden er per productie auditierondes georganiseerd en wordt de cast tijdens het productieproces professioneel begeleid op het gebied van zang- en speltechnieken. De musical bewerking van de Purcell-opera Dido en Aeneas in 2011, het muziektheater A Hard Day’s Midsummer Night in 2012 en de bewerking van Romeo en Julia in 2013-14, waren daarop het even logische, als uitdagende vervolg.

Creatives & Docenten – Thoroughly Modern Millie:

Hubert ter Meulen – Muzikaal leider & regisseur
Charlotte Hulsbergen – Speltraining & regisseur
Margoke Nijssen – Choreografie

Voor meer informatie: musicalgroeputrecht.nl

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.