Musicalcamp een hele leuke en leerzame ervaring.

Musicalcamp een hele leuke en leerzame ervaring.

Tekst: Mariëlle Hoexum

De hele week musical

Het was half twee. De eerste dag en ik was best nerveus. Ik was natuurlijk al lid van de facebook groep en daar schemerde toch wel door dat heel veel mensen elkaar allang kenden. Mijn ouders en ik werden naar de slaapzalen gewezen en vervolgens stond er in ‘de tuin’ koffie, thee en ranja klaar. Ik kreeg een bidon waar ik mijn naam op kon schrijven en een naambordje. Vervolgens stapte ik op een willekeurig groepje af samen met een meisje die ik even daarvoor al op de kamer ontmoet had. We stelden ons voor en ik voelde me meteen welkom. Om drie uur begon een welkomstpraatje, waarin de belangrijkste regels werden verteld. Ik denk dat de belangrijkste twee voor deze week waren dat we ons goed moesten insmeren en natuurlijk de mooie slogan ‘Elke les een volle fles’ en na afscheid te nemen van onze ouders hadden we een voorstelrondje in onze mujo groep (nummer 1). Op kamp heb je 3 leeftijdscategorieën:

-Muki’s: iedereen tot 12

-Mujo’s:iedereen van 12-17

-Muvo’s: iedereen 18+

Om 4 uur hadden we onze eerste les. Dat was met alle mujo’s samen en het was ensemblezang, na wat opwarming kregen we de tekst van een nummer uit de Lion king en begonnen we daarmee. Na deze les kregen we teambuilding. Het was een hele leuke les, maar bijna iedereen speelde vals. Om 6 uur was het etenstijd. Er stond een heerlijk saladebuffet klaar. Na het eten was het tijd om je eigen bord en bestek af te wassen. S’avonds stonden de ThemaProductie pitches op het programma. Je kiest een bepaalde richting en vervolgens heb je die les elke dag en studeer je een stukje in om aan alle ophalers te laten zien (verder afgekort als TP). Ik koos voor Muziektheater. De rest van de avond was er muziek en ging het kampvuur aan. Rond een uur of 12 was het stil op onze kamer.

Wel even wennen om na een hele tijd vakantie om 8 uur je bed uit te moeten, maar goed om 8 uur ontbijt! We begonnen de lessenserie van vandaag opnieuw met ensemblezang, meteen gevolgd door dans. Voor deze week hebben we het nummer Maniac uit flashdance. Na deze eerste twee lessen is het tijd voor de lunch. De eerste les na de lunch stond al vast voor de hele week, dat was namelijk het TP uur. Vandaag hebben we de eerste koortjes ingestudeerd en natuurlijk als groep (alle leeftijden) ideeën opgenoemd om te verwerken in onze TP. Als tweede les van de middag hadden we een optionele workshop stagefighting met onze eigen mujo groep. Ik heb alleen maar gekeken omdat ik niet helemaal fit was. Als laatste les voor het eten hadden we staging. We begonnen aan het neerzetten van het Lionking stuk. Na het eten, wat pasta was deze avond, en de afwas hadden we liedinterpretatie. Als het goed is had je je nummer voorbereid en ik mocht in deze eerste les mijn solo nummer al doen. Na alle lessen van die dag was er weer tijd om heerlijk bij het kampvuur te chillen.

De volgende ochtend gingen we na het ontbijt weer vrolijk verder met de lessen en de nummers waar we aan begonnen waren. Tussendoor was er natuurlijk ook nog de luncht. Zelf was ik deze dag niet zo fit en daarom heb ik ook twee lessen gemist. Het avondeten was krieltjes met kip en sla. Ik lach zelf deze avond om half elf op bed. Een ding kan ik garanderen je kan echt rekenen op je kampgenootjes. Vraag je ze om stil binnen te komen omdat jij slaapt dat doen ze dat ook! <3

Dag 4 en me wat beter voelend weer aan het ontbijt. Vandaag hadden we naast lessen die we al eerder hadden spel. We gingen deze les bezig met improvisatie, wat ik zelf super leuk vind om te doen! Bij dans kennen we alle passen al! Ook al was het pas de tweede les!! Na de hamburgers die we kregen als avondeten hadden we nog twee workshops. De eerste ging over filmmuziek en werd gegeven door Gijs van Winkelhof. De tweede kregen we van Kok-Hwa Lie. Naast het eigenlijke onderwerp West-End ging deze workshop eigenlijk over van alles, er was veel ruimte voor vragen.

Weer een nieuwe morgen, maar vandaag wel het eerste vrij. Vandaag begonnen de lessen voor Mujo 1 pas om half elf met dans, wat zwaar aanpoten was, want onze dans duurde 4.18 minuten en we moesten hem in twee groepen 6 keer achter elkaar dansen (met op de helft een halve minuut pauze voor wat water). Meteen na de lunch hadden we een dubbel uur TP. We kennen nu bijna alle koortjes en zijn begonnen met de staging. Samen met een aantal muvo’s zijn we tijdens ons vrije uur even het dorp in geweest en hebben we nog een lekker ijsje gehaald. Vandaag was het patat dag dus raad maar waar het eten uit bestond! Deze avond stond er ook nog een workshop Poppenspel van Dennis de Groot op het programma. Ik had een superleuk groepje met twee van de muki’s en het is echt bijzonder hoe je uit een paar stukjes papier een bijna levend wezen kan creëren! Vandaag ging het licht uit om kwart voor 1.

De voorlaatste dag alweer, wat gaat het toch snel. Vandaag was de eerste les liedinterpretatie. Ik hoefde gelukkig niet, voor mij was het veel te vroeg om te zingen. Na de staging les die erop volgde

was het al weer tijd om te lunchen en na de les TP hadden we om kwart over vier de generale repetitie voor die avond, waar we alles wat we ingestudeerd hebben aan elkaar laten zien. Er kwamen een aantal mensen te laat en ook nog een belangrijke regels is als je te laat komt moet je 10 keer opdrukken, dus er stond een rijtje van 9 mensen die dat daadwerkelijk moesten doen. (niet de TP’s) Deze avond was de kip weer terug, nu samen met wat Turks brood en sla. Om half negen begon de presentatie aan de andere deelnemers. Alles drie de leeftijdsgroepen hadden een dans en een staging nummer. Toen iedereen zijn stukje had gedaan was er een kwartiertje pauze. Daarna begon het docentenconcert. De naam zegt het al het was de beurt aan de docenten en vrijwilligers om te laten zien wat zij kunnen. Over de inhoud zal ik verder maar niet uitweiden… Toen was het tijd voor een feestje, want ja het was toch echt al de laatste avond. Lekker dansen op tracks uit de boxen maar natuurlijk ook lekker mee blèren met de Gijs achter de piano. Om een uur gingen de eerste mensen op bed en om half twee was de dansvloer zo goed als leeg en zaten er buiten nog verschillende groepen te kletsen. Toen was het nog even snacktijd en rolden de frikadellen de keuken uit. Om kwart voor drie ging ik douchen en daarna slapen.

Om gewoon weer om kwart voor 8 wakker te worden. Alles inpakken was waar ik mee begon. Ik wilde alles voor het ontbijt zo goed als klaar hebben. Dat lukt gelukkig. Na het ontbijt pakte ik dan ook rustig de laatste spullen in en verplaatste mijn tassen naar de verzamelplaats voor tassen die dag. Toen iedereen klaar was gingen we met een bezem de kamer door. Om half elf hadden we onze laatste les TP. Je merkte dat een groot deel van onze groep wat te weinig slaap had gehad en dat iedereen last had van de hitte. Het schoot niet echt op, maar uiteindelijk kende iedereen het hele stuk. Na de laatste lunch die op borden de accommodatie genuttigd werd, heb ik nog even geholpen met afwassen, dat moest niet, maar ik deed het lekker toch. Om vijf over een hadden we generale repetitie voor de TP’s. Die gelukkig wel goed ging. Ondertussen druppelden al verscheidene ouders binnen en zo ook die van mij. Nadat we de tassen in de auto hadden gestopt gingen zij nog wat koffie drinken om drie uur begon de eindpresentatie, vanwege het veel te warme weer konden we alleen onze TP’s laten zien. Daarna ontketende zich een drama, er moest toch echt afscheid genomen worden, iets waar ik echt een gloeiende hekel aan heb en zeker met het idee dat ik nog 3 uur onderweg zou zijn naar huis.. Ik zocht snel alle mensen op die ik echt even dag wilde zeggen en binnen een kwartier zat ik in de auto naar huis.

Twee dagen later heb ik al besloten dat ik volgend jaar twee weken ga. Ik heb zelfs al geboekt!

Dus ik zeg op naar volgend jaar.

234

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.