Musical The Bodyguard naar Nederland in theaterseizoen 2015/2016

Musical The Bodyguard naar Nederland in theaterseizoen 2015/2016

De musical The Bodyguard, gebaseerd op de wereldberoemde film met Whitney Houston en Kevin Costner, brengt het romantische en spannende verhaal van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. Met de vele hits van Whitney Houston, waaronder ‘I Wanna Dance With Somebody’, ‘Run To You’, ‘One Moment In Time’ en natuurlijk haar grootste wereldhit ‘I Will Always Love You’, is The Bodyguard in theaterseizoen 2015/2016 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Het album met de filmmuziek is nog steeds een van de best verkochte soundtracks. De regie is in handen van Carline Brouwer (Sister Act, Moeder, Ik Wil Bij De Revue) en de vertaling wordt verzorgd door Allard Blom. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. 

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “Het is inmiddels drie jaar geleden dat Whitney Houston is overleden, een groot verlies voor de muziekwereld. Veel van haar hits maken deel uit van ons collectieve muziekgeheugen. De afgelopen maanden hebben we de zoektocht naar de Nederlandse Whitney Houston gestart en die is veelbelovend. We zien er naar uit om The Bodyguard in 2015/2016 te gaan produceren in Nederland.”

The Bodyguard
De musical The Bodyguard, naar de gelijknamige film uit 1992, ging op 5 december 2012 in het Adelphi Theatre in première op West End. Momenteel tourt de musical door Engeland. De musical werd genomineerd voor maar liefst vier Laurence Olivier Awards en won de WhatOnStage Award voor Best New Musical. Van het soundtrackalbum zijn wereldwijd meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht. Whitney Houstons versie van ‘I Will Always Love You’, oorspronkelijk gezongen door Dolly Parton, is een van de meest succesvolle coverversies van een nummer aller tijden.

Verhaal The Bodyguard
Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, wordt door popster Rachel Marron ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.