Musical Improv Spectacular: de nieuwe show van Boom Chicago

Musical Improv Spectacular: de nieuwe show van Boom Chicago

Van Chicago naar Amsterdam: Musical Improv Spectacular was al een groot succes in de VS en is nu door Boom Chicago naar Nederland gehaald. Gelukkig maar, want de unieke mix van muziek, comedy en special guests is onweerstaanbaar grappig én origineel. Met op het podium onder andere de meeslepende vertelkunsten van Jörgen Raymann, Ted Lasso’s Brendan Hunt, Margôt Ros en Aaf Brandt Corstius. 

Musical Improv Spectacular is bedacht door Stacey Smith: castlid en artistiek directeur bij het Boom Chicago Comedy Festival. De show werd in 2015 voor het eerst opgevoerd in het iO theater te Chicago en maakte het genre ‘musical comedy’ groot. Nu is het Nederlandse publiek aan de beurt, voor storytelling monologen á la Amerikaanse late night shows, bizar grappige scènes en onvergetelijke geïmproviseerde songs. 

Stacey Smith: “De avond is niet gescript, dus het is iedere keer weer spannend wat je gaat zien en horen. Maar wat we wél zeker weten, is dat iedere show bomvol zit met een opzwepende mix van comedy en muziek. Uitgevoerd door de cast van Boom Chicago en geïnspireerd door een fascinerende gast, die met zijn of haar verhalen het startpunt is voor geïmproviseerde scènes en liedjes. Menig castlid begon zijn carrière in het iO theater, dus het is mooi om met deze show nu weer de link te leggen tussen Chicago en Amsterdam.” 

De zomer van 2022 brengt een mooie afwisselende mix van nationale en internationale gasten tijdens het (Engelstalige) Musical Improv Spectacular programma: 

  • Buffi Duberman (22 juni): Engelse trainer en coach
  • Yora Rienstra (29 juni): cabaretière, actrice en dj
  • Tijdens het Boom Chicago Comedy Festival: columnist en schrijfster Aaf Brandt Corstius (7 juli), presentator/acteur/ ondernemer en consultant bij L&L Jörgen Raymann (9 juli), schrijver bij The Daily Show with Trevor Noah/comedian Josh Johnson (13 juli) en Boom alumnus Brendan Hunt, bekend van onder andere Ted Lasso (16 juli).
  • Margôt Ros (7 september): actrice (Toren C) en schrijfster (Zeg maar Agaath)
  • Ron Simpson (21 september) creatief ondernemer (The Avocado Show, Skybox)
    De komende weken worden er nog meer namen aangekondigd. 

Musical Improv Spectacular – 22 juni t/m 21 september 2022 
Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam

Tickets voor Musical Improv Spectacular zijn vanaf nu verkrijgbaar via boomchicago.nl

Over Boom Chicago
29 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatie comedy in Nederland. Opgericht door Amerikanen Andrew Moskos en Pep Rosenfeld in 1993, heeft Boom Chicago meer dan een miljoen mensen aan het lachen gebracht en de carrières van vele beroemde comedians als Seth Meyers en Jordan Peele op gang gebracht. Naast het hosten van comedy shows heeft Boom Chicago zijn eigen Academy en een zakelijke afdeling, om opkomend talent en bedrijven te ondersteunen. In 2013 nam Boom Chicago zijn intrek in het theater aan de Rozengracht in Amsterdam: een inspirerende, culturele ontmoetingsruimte waar internationale creativiteit wordt gevierd.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.