Musical Hair vanaf september 2016 te zien in de Nederlandse theaters

Musical Hair vanaf september 2016 te zien in de Nederlandse theaters

‘Deze tijd schreeuwt om Hair’

Stage Entertainment en de grootste regiotheaters van Nederland presenteren volgend theaterseizoen Hair. De musical, waarin het grote verlangen naar vrijheid centraal staat, is vanaf september 2016 te zien in theaters door heel Nederland. Het verhaal van Hair, met legendarische hits als ‘Aquarius’, ‘Let The Sunshine In’ en ‘I Got Life’, wordt in een geheel nieuwe productie gepresenteerd. De voorstelling wordt geregisseerd door Carline Brouwer (o.a. The Bodyguard, Sister Act) en is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel (Robert Long, Ramses). “We kijken er ongelooflijk naar uit om, juist nú, Hair naar de Nederlandse theaters te brengen. Het verhaal, dat gaat over het verlangen naar vrede, liefde en vrijheid sluit naadloos aan op de tijd waarin we nu leven. Deze tijd schreeuwt om Hair“, aldus producent Albert Verlinde. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Op zoek naar de totale vrijheid
Hair is het verhaal van de energieke, jonge George Berger en zijn zoektocht naar een vrije toekomst. Samen met zijn politiek-activistische vriendin Sheila, zijn beste vriend Claude en Jeanie, Woof en Hud en een heleboel andere jongeren behoort hij tot een vriendengroep die onafscheidelijk is. Ze maken zich druk over de oorlog en zetten zich af tegen de wurgende greep van de maatschappij. De groep strijdt voor vrede, liefde en vooral voor totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en kleren.. Maar met een oorlog die hen in de nek hijgt, is het maar de vraag of Berger en zijn vrienden dat ideaal kunnen realiseren.

Hair
In 1967 ging  de musical Hair  voor het eerst in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met de hits ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’ en ‘I Got Life’. De voorstelling is ontstaan binnen de hippie-cultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Hair is geschreven als een ‘American Tribal Love-Rock Musical’ door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van de hand van Galt MacDermot. In 1979 werd de musical verfilmd door Milos Forman.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.