Musical De Tweeling wegens succes ook naar Zwolle

Musical De Tweeling wegens succes ook naar Zwolle

Al meer dan 150.000 kaarten verkocht

Vandaag maakt Stichting Theateralliantie bekend dat de musical De Tweeling, wegens de grote vraag naar kaarten, ook in Zwolle te zien zal zijn. De theatervoorstelling,  gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo,  is nu nog te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar gaat vanaf februari volgend jaar een tour maken langs de grootste theaters van Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 kaarten verkocht en er is wegens dat succes een extra speelweek ingepland in Theater De Spiegel in Zwolle van 20 tot en met 24 april.

Over De Tweeling
De musical vertelt het verhaal over de tweeling Lotte (Rosa da Silva) en Anna Bamberg (Hanna van Vliet) die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden wordt. De een groeit op in Nederland en de ander in Duitsland. Vanwege de Tweede Wereldoorlog luk het hen niet om contact met elkaar te houden en ze missen elkaar enorm. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen en elkaar weer omarmen als zussen?

De Tweeling gaat niet over helden, over spectaculaire verzetsstrijders, beroemde slachtoffers of extreme gebeurtenissen. Het is een persoonlijk verhaal over hoe moeilijk het is het juiste te doen. Ondanks alle kennis, inzichten en mogelijkheden van het moment. Een verhaal waarin niemand alleen maar goed of fout is.

 

Vier Musical Award nominaties
De voorstelling, die op 11 oktober jl. onder grote belangstelling van pers en publiek in première ging,  heeft inmiddels vier nominaties voor een Musical Award gekregen (Beste Grote Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical, Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote musical en Beste Muziek/Arrangementen). De laatste nominatie is voor Ilse DeLange en JB Meijers die speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek schreven. Samen met Daniël Lohues schreven zij ook de liedteksten. De CD van de voorstelling, met 18 nummers, verschijnt deze week.
Stichting Theateralliantie produceerde de voorstelling in samenwerking met Cook a Dream. Deze stichting is door Joop en Janine van den Ende opgericht om grootschalige, bijzondere theaterproducties uit binnen- en buitenland te laten zien in Nederland. Het creatieve team, dat eerder tekende voor de musical Hij Gelooft in Mij is ook weer verantwoordelijk voor de De Tweeling (Kees Prins en Frank Ketelaar- script en Ruut Weissman – regie).

Foto: Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.