MUSICAL DE HOSPITA DOOR GROOT SUCCES VERLENGD

MUSICAL DE HOSPITA DOOR GROOT SUCCES VERLENGD

FOTO:©SetVexy

Wegens het grote succes van De Hospita komt de musical comedy aankomend theaterseizoen terug. Simone Kleinsma, Paul Groot en de company van de nieuwe Nederlandse musical spelen op 24 april a.s. voorlopig de laatste voorstelling, maar hervatten na een zomerstop de tournee. Deze reprise van de speciaal voor Kleinsma geschreven musical, zal van september tot en met december te zien zijn in de Nederlandse theaters.

Dit is de laatste kans om De Hospita te bezoeken. Eind dit jaar is definitief de laatste keer dat Simone Kleinsma in de huid van Madeleine Coutard kruipt; de oude revuester die samen met haar oud-kostuumontwerper een weg moet vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij hun intrekken. Ga voor het volledige speelschema en kaartverkoop naar www.hospitademusical.nl.

Groot succes

De nieuwe musical speelt avond na avond voor uitverkochte zalen door het hele land. Binnen een maand van de première op 4 december 2023 was de oorspronkelijke tour van De Hospita overal uitverkocht. Eerder waren er al succesvoorstellingen aangekondigd voor april. Recent werd de cast van de hitmusical verrast door Joop van den Ende met een Diamanten Ticket Award, voor het verkopen van meer dan 100.000 tickets. Met de nieuwe reprise tour wordt er door producent MediaLane Theater gehoor gegeven aan de aanhoudende grote vraag naar extra kaarten.

Jubileum

De musical De Hospita is speciaal geschreven voor het jubileumjaar van Simone Kleinsma. Eerder bracht MediaLane Theater ook de musicalklassieker Sweeney Todd terug voor deze gelegenheid. De Sondheim hit ontving meerdere prijzen, waaronder Beste Kleine Musical. Nu behaalt Kleinsma nóg een mijlpaal. Met De Hospita speelt zij haar 500e voorstelling in DeLaMar in Amsterdam. Hiervoor ontving zij vandaag een unieke award van het theater, speciaal ontworpen voor de grande dame van de Nederlandse musical.

Over De Hospita

De gloednieuwe musical comedy De Hospita vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Madeleine Coutard (Simone Kleinsma) moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij haar intrekken. Deze brengen veel lawaai en vooral discussie met zich mee, waardoor het leven van Madeleine én dat van haar inwonende voormalige kostuumontwerper (Paul Groot) op zijn kop worden gezet. Wanneer vervolgens haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt is de verwarring compleet. De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Ervaar de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – opnieuw in de Nederlandse theaters in een verhaal met vlijmscherpe humor en onverwachte emotie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.