Musical Blind Date naar witte doek   

Musical Blind Date naar witte doek   

Na acht Musical Award nominaties nu ook bioscoopfilm in de maak

Johan Nijenhuis werkt aan een filmversie van de met sterren overladen Nederlandse musicalcomedy Blind Date. De theatervoorstelling met Freek Bartels, Brigitte Heitzer en Sanne Franssen ging op 10 oktober 2022 in première in DeLaMar en was met veel succes t/m eind december door heel het land te zien. Vorige week werd bekend gemaakt dat Blind Date genomineerd is voor acht Musical Awards, waaronder Beste Kleine MusicalBeste Script en Beste Muziek.  

“De overweldigende reacties op de voorstelling waren al speciaal, maar dat we nu samen met Johan werken aan een mogelijke filmversie van Blind Date is wel heel bijzonder”, zegt theaterproducent Christian Seijkens van De Theater BV.  “Het is een groot compliment voor iedereen die zo hard en met zoveel liefde aan deze voorstelling heeft gewerkt en een cadeau voor iedereen die de filmmusical straks in de bioscoop kan gaan zien.”

Allard Blom, die ook verantwoordelijk was voor het theaterscript, werkt samen met Nijenhuis aan het scenario voor de film. De muziek van componist Sam Verhoeven zal ook in de film te horen zijn. Producent van de film is Ingmar Menning.

“Elke romantic comedy gaat over de relatie tussen mensen en eindigt meestal met een kus. Wat er tussen de ontmoeting en de kus gebeurt, maakt het grappig en eigentijds. Blind Date levert een hele originele en eerlijke kijk daarop”, aldus regisseur Johan Nijenhuis.

Het verhaal

Bob en Jenny zijn bijna wanhopig. Alle dates lopen in het honderd. De personen aan de andere kant van de tafel lijken in niets op de foto’s op hun Instagram account of blijken op Facebook alles aan elkaar te liegen. Beiden zijn op zoek naar iets echts. Maar is dat nog mogelijk? Om in tijden van Facebook en Instagram zonder enig vooroordeel op date te gaan? Daarbij doen mensen zich op social media vaak zoveel beter voor dan ze zijn, dat ze tijdens een date alleen maar ongelofelijk tegenvallen. Bob en Jenny gaan die uitdaging aan! Ze worden ingeschreven bij Blind Date en vanaf dat moment is alles een vraag…

Wie de hoofdrollen zullen gaan spelen is nog onbekend. De opnames voor de film staan gepland voor de zomer van 2024.


De winnaars van de Musical Awards worden bekendgemaakt tijdens het Musical Awards Gala 2023 op maandag 15 mei aanstaande, live om 20:30 uur op NPO 1.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.