Musical Award-winnaar Mitch Wolterink complementeert cast Sweeney Todd

Musical Award-winnaar Mitch Wolterink complementeert cast Sweeney Todd

Acteur Mitch Wolterink, die afgelopen maand een Musical Award in de wacht sleepte voor zijn rol in RENT, speelt mee in Stephen Sondheim’s musicalhit Sweeney Todd. Hij neemt de rol van Tobias voor zijn rekening. Samen met Thomas Kuipers als Jonas/ensemble complementeert hij de cast. Eerder is bekend gemaakt dat deze uit onder meer René van Kooten, Vera Mann, Henk Poort, Marjolein Teepen en Michelle van de Ven bestaat.
Mitch Wolterink was naast RENT ook te zien in de musicals Urinetown, Daddy Cool, Saturday Night Fever en is maker/acteur bij zijn eigen gezelschap Theatergroep Monotremata. Thomas Kuipers studeert Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en was afgelopen jaar te zien als Melchior in Spring Awakening en in het ensemble van Kiss of the Spider Woman.
Sweeney Todd vertelt over een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.
Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De originele regie is van Harold Prince. Sweeney Todd is in een vertaling en regie van Koen van Dijk van 20 mei t/m 20 juni 2016 exclusief te zien in het monumentale Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.
www.sweeneytodd.amsterdam

Foto:Merel van Dooren

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.