Musical-amateurs krijgen alsnog tweede editie Awards gala

Musical-amateurs krijgen alsnog tweede editie Awards gala

DELAMAR THEATER IN OKTOBER 2016 WEDEROM THUISBASIS AMATEUR MUSICAL AWARDS GALA

Musical-icoon Pia Douwes maakte vanmiddag bekend dat de Nederlandse Amateur Musical Awards voor een tweede maal zullen worden uitgereikt. Ze deed dit tijdens haar masterclass aan musicalacteur Jonathan Vroege, in het DeLaMar Theater. Jonathan kreeg de masterclass aangeboden als winnaar van de Pia Douwes Special Talent Award tijdens het Amateur Musical Awards Gala 2014. De eerstvolgende volgende editie van het gala zal plaatsvinden op maandag 24 oktober 2016, wederom in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 Na het grote succes van het eerste Amateur Musical Awards Gala op 24 maart 2014, zag de organisatie zich aanvankelijk gedwongen om het bij één editie te laten. Het leek namelijk niet mogelijk om het grote aantal aangemelde producties op een goede manier door de vakjury te laten beoordelen. Nu hier toch een oplossing voor gevonden is, heeft het bestuur van de stichting Amateur Musical Awards groen licht gegeven voor een tweede editie.

Registratie

De musicalproducties worden door de jury beoordeeld op basis van een videoregistratie, maar veel bestaande musicals mogen in verband met auteursrechten niet zomaar geregistreerd worden. De stichting Amateur Musical Awards is nu met de betrokken uitgeverijen overeengekomen dat er – louter t.b.v. beoordeling door de jury – alsnog een registratie van de meeste producties gemaakt mag worden.

Aanmelding

Alle producties die voldoen aan het reglement en die worden gespeeld in het theaterseizoen 2015/2016, kunnen worden aangemeld bij de organisatie om kans te maken op een award. De aanmeldingsprocedure zal tzt. volledig beschreven staan op www.amateurmusicalawards.nl.

Jury

De aangemelde producties worden bekeken door de nominatiecommissie, die in september 2016 de nominaties bekend zal maken. De vakjury kiest hieruit de winnaars, die op 24 oktober tijdens het gala bekend worden gemaakt. De vakjury bestaat ook nu weer uit Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniel Cohen en John ter Riet, onder deskundig voorzitterschap van Jacques d’Ancona.

Gala

Net als in 2014 zullen alle genomineerden worden uitgenodigd om een gedeelte van hun prestatie te laten zien tijdens het gala. Destijds stonden er meer dan 250 genomineerden op het toneel van de Wim Sonneveldzaal – een unicum! De awards werden uitgereikt door onder meer André van Duin, Jon van Eerd, Stanley Burleson, Gerrie van der Klei, Karin Bloemen en Pia Douwes. Welke prominenten in 2016 de awards zullen uitreiken, maakt de organisatie in de maanden voorafgaand aan het gala bekend. De presentatie ligt in elk geval wederom in handen van theaterdier Erik Brey.

Live-uitzending

De organisatie zal zich ook de komende editie inspannen om er net zo’n succes van te maken als in 2014 en om het gala wederom live uitgezonden te krijgen op een landelijk (digitaal) te ontvangen televisiezender. In 2014 was dat RTV NH. Een korte impressie van de eerste editie is hier te bekijken: http://youtu.be/O3XaJOine2A

Het Amateur Musical Awards Gala, maandag 24 oktober 2016 in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Meer informatie: www.amateurmusicalawards.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.