Musical Aladdin presenteert nieuwe cast voor de slotfase.

Musical Aladdin presenteert nieuwe cast voor de slotfase.

recensie: Martijn van Vuuren
foto’s: Daan van den Broek

Woensdag 11 januari presenteerde Stage Entertainment een 15-tal nieuwe castleden voor de slotfase van de musical Aladdin. Ondanks het feit dat de musical nog maar 6 weken te zien is in het AFAS Circustheater in Scheveningen werd de nieuwe cast voor de pers gepresenteerd.

De nieuwe castleden van deze Disney productie zijn voornamelijk ensemble leden. Fernando Morales, Nassim Soussani, Gyman Reeb, Kor Bron, Derick Pieter, Stijn Holewijn, Ryan Berkman, Eva Berhitu, Zoë van Zadelhoff, Niko Wirachman, Noey Viereck, Ian Oswald en Darcey Roosenboom zijn de nieuwe aanwinsten in het ensemble. 

Naast het ensemble waren er ook twee nieuwe gezichten bij de rollen. Rafaël van der Maarel ging op als Geest. Ondanks dat Rafael nieuw is voor de Nederlandse versie van Aladdin is de musical niet nieuw voor Rafael. Meer dan vier jaar speelde hij de rol van Babkak in de Duitse versie en was hij cover van Geest. Dat hij met deze ervaring op zak deze zeer uitdagende rol zo neer zet, was zeker te merken. Rafael speelt de rol met enorm veel energie. Zijn timing is geweldig, zijn humor en de diverse typetjes weet hij met veel overtuiging neer te zetten. Ook vocaal en wat betreft dans zet hij een voortreffelijke geest neer. 

Iemand anders die ook met veel humor zijn nieuwe rol neerzet is Tommie Luyben. Hij neemt deze laatste fase van de Nederlandse productie de rol van Iago op zich. Iago is het hulpje van de slechterik Jafar. Waar de rol van Iago in de animatiefilm een papegaai is, is de rol in de musicalversie een mens. De kracht van deze rol valt of staat met het samenspel met Jafar. Ondanks de korte periode dat Tommie speelt zijn Roberto de Groot (Jafar) en hij erg goed op elkaar ingespeeld en heeft hij de lachers op zijn hand.

Met al deze nieuwe aanwinsten kan de productie met een gerust hart de laatste weken tegemoet treden. Het nieuwe ensemble zorgt voor een nieuwe, frisse en zwoele wind in de cast. Vol energie zingen, spelen en dansen ze de sterren van 1001 nacht. 

Als je deze productie nog wilt zien, wees er dan snel bij. Op 26 februari stopt Aladdin definitief om plaats te maken voor de volgende Disney musical Aida. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.