Music Stages presenteert Red-White-Blue op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

Music Stages presenteert Red-White-Blue op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

Music Stages presenteert Rhapsody in Red-White-Blue op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022. Rhapsody in Red-White-Blue is een cross-over programma dat de grenslijn tussen klassieke muziek en andere muziekstijlen zoals jazz, wereldmuziek en pop zal doen vervagen. Het Alma Quartet en pianist Rembrandt Frerichs spelen o.a. nieuwe werken van jonge componisten uit Amsterdam Zuidoost in Muziekgebouw en Bijlmerparktheater in Amsterdam. Er is ook nieuws over samenwerking Bijlmer Klassiek van Music Stages met het Concertgebouworkest vanaf augustus 2022.

Het Concertgebouworkest hield een presentatie om het nieuwe seizoen (2022-2023) aan te kondigen. Uit het persbericht: Het Concertgebouworkest biedt een aantal nieuwe luisterervaringen vanaf september 2022. Ook neemt het orkest de organisatie over van Bijlmer Klassiek, een reeks kleinschalige crossover-concerten in het Bijlmer Parktheater

Michael GielerIn het programma van 21 en 22 mei staan jonge talenten in de schijnwerpers. In Rhapsody in Red-White-Blue staan vier jonge componisten uit Amsterdam Zuidoost centraal die zich hebben laten inspireren door Gershwin. Gershwin heeft in zijn eentje jazz geïntroduceerd in de concertzaal. Zijn beroemde concert in Carnegie Hall in New York zorgde voor een golf van vernieuwing in de traditionele muziekwereld. Zijn lef is de inspiratie voor deze jonge componisten. Topmusici van het Concertgebouworkest en componist en pianist Rembrandt Frerichs spelen daarnaast ook het nieuwe pianoconcerto van Rembrandt Frerichs, net als muziek van Gershwin.

Music Stages, onder artistieke leiding van Michael Gieler (aanvoerder altviolen Concertgebouworkest), presenteert al vijftien jaar lang vernieuwende muziekproducties en artistieke crossovers. De IJ-Salon in het Muziekgebouw en Bijlmer Klassiek in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam zijn bruisende podia voor klassieke muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten. Music Stages biedt ruimte voor muzikale experimenten en artistieke crossovers, gespeeld door topmusici uit de rijke muzikale traditie van het Concertgebouworkest. Music Stages is ook een kweekvijver voor toptalenten en jonge makers: een nieuwe generatie verlegt haar muzikale grenzen onder begeleiding van toonaangevende musici. De stichting verstrekt elk jaar meerdere compositieopdrachten en brengt de werken op diverse podia ten gehore.

Music Stages (het Amsterdamse muziekproductiehuis opgericht door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest) presenteert bijzondere concertprogramma’s in zowel Bijlmerparktheater als Muziekgebouw. Music Stages zoekt steeds nieuwe vormen waarbij de muzikale live-beleving overeind blijft. Toegankelijke kamermuziek in nieuwe setting. 

Korte biografie Michael Gieler – artistiek leider Music Stages

Michael Gieler is al sinds 1993 soloaltviolist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij heel actief als programmeur en artistiek leider. Zo was hij één van de oprichters van Splendor Amsterdam en richtte hij zijn eigen productiehuis op: Music Stages, waarmee hij zowel klassieke muziek op een frisse manier programmeert en vernieuwing stimuleert. Michael Gieler ontwikkelt graag concepten samen met jonge makers zoals de innovatieve choreograaf Peter Leung (Het Nationale Ballet/ House of Makers). Dramaturg Carel Alphenaar is artistiek adviseur van Music Stages. De charmante presentatie van Michael Gieler, de spannende en afwisselende programmering en de belevenis van topmusici uit het Concertgebouworkest en toptalenten maken de concerten van Music Stages tot een unieke belevenis die veel verder gaat dan een gemiddeld concertbezoek.

Music Stages presenteert programma’s Bijlmer Klassiek in Bijlmerparktheater en in Muziekgebouw Amsterdam

Aankomende data (zie voor overzicht de website): 

Zaterdag 21 mei 2022, 14.15: Muziekgebouw 

Zondag 22 mei 2022, 11.00: Bijlmer Parktheater

Rhapsody in Red-White-Blue

Cross-over programma op de grenslijn tussen klassiek en jazz. Het Alma Quartet en pianist Rembrandt Frerichs spelen o.a. nieuwe werken van jonge componisten uit Amsterdam Zuidoost.

Met dank aan:  
Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Zabawas en Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Meer informatie en tickets Music Stages 2022

http://musicstages.nl

FOTO:©Dorith Mous

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.