Music Stages presenteert Ghanese componist en trompettist Berima Amo op zondag 14 maart 2021

Music Stages presenteert Ghanese componist en trompettist Berima Amo op zondag 14 maart 2021

Musici van het Concertgebouworkest gaan op wereldtournee in de Amsterdamse Bijlmer met lokale artiesten van wereldformaat

Het Amsterdamse productiehuis Music Stages breidt haar serie Bijlmer Klassiek, een co-productie met het Bijlmer Parktheater uit door heel Amsterdam Zuid-Oost. Musici van het Concertgebouworkest gaan de samenwerking aan met toptalent uit het stadsdeel, dat zo’n 180 verschillende nationaliteiten kent. Een wereldtournee in eigen land. Een langdurige samenwerking met Berima Amo, de Nederlands-Ghanese zanger, trompettist en componist van wereldformaat, vormt de eerste halte in dit avontuur dat op zondag 14 maart online van start gaat.

Klassieke musici van het Concertgebouworkest spannen samen met een charismatische Ghanese trompettist en componist, Berima Amo. Ze ontmoeten elkaar in Broedplaats de Kazerne Reigersbos in Amsterdam Zuidoost voor een reeks workshops en opnames. Vanaf zondag 14 maart 16.00u te zien en te horen op de social media van Music Stages.

Artistiek leider Michael Gieler over Berima Amo: 

,,Berima Amo is een betoverende musicus, vrolijk en optimistisch, vol fantasie en wijsheid. De eerste kennismaking met hem tijdens workshops in oktober heeft al mooie resultaten opgeleverd. Ik kijk ernaar uit om me te verdiepen in zijn muzikale wereld, een mix van Afrikaanse klanken en highlife. Dat doen we samen met mijn collega’s van het Concertgebouworkest en andere geweldige musici. Natuurlijk hoop ik dat hij ook het een of ander gaat opsteken van onze speelcultuur. Zo hebben er alle musici wat aan, en wij trakteren ons publiek weer op iets nieuws.”

Biografie Berima Amo
Berima Amo is een Ghanese zanger, trompettist, componist en arrangeur. Hij is één van de rising stars van de Afrikaanse wereldmuziek. Zijn muziek is een unieke blend tussen lokale highlife music (Westafrikaanse Funk) en soul, jazz en blues. Als zevenjarige speelde hij al op grote podia, onder meer met de John Teye Band. Op zijn 12e had hij al zijn eerste Europese tournee. Hij werd gecoacht door Teddy Osei, oprichter en leider van de legendarische Osibisa-band. Hij studeerde vanaf 2004 jazztrompet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij toerde door Europa en Afrika met zijn studioalbum “Journey Of The African Drum” en bracht in 2019 drie succesvolle singles uit met zijn Nkabom-band. Berima Amo werd genomineerd voor “Best Music Producer” bij de AGMMA Awards die jaarlijks in Londen worden gehouden. Als onderdeel van de 40-jarige viering van Bijlmer Amsterdam werd hij geselecteerd voor een fototentoonstelling als één van de meest invloedrijke muzikanten in Amsterdam.

Music Stages – Amsterdams productiehuis 
Music Stages, onder artistieke leiding van Michael Gieler (aanvoerder altviolen Concertgebouworkest), presenteert al vijftien jaar lang vernieuwende muziekproducties en artistieke crossovers. De IJ-Salon in het Muziekgebouw en Bijlmer Klassiek in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam zijn bruisende podia voor klassieke muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten. Music Stages biedt ruimte voor muzikale experimenten en artistieke crossovers, gespeeld door topmusici uit de rijke muzikale traditie van het Concertgebouworkest. Music Stages is ook een kweekvijver voor toptalenten en jonge makers: een nieuwe generatie verlegt haar muzikale grenzen onder begeleiding van toonaangevende musici.


In 2020-2021 laat Music Stages zich niet tegenhouden door corona maar brengt nog steeds toegankelijke kamermuziek in nieuwe setting, zij het op gepaste afstand. Want ook in deze moeilijke tijd moet je muziek vooral live en samen met elkaar beleven. Hiervoor zoekt Music Stages naar nieuwe vormen waarbij de muzikale live-beleving overeind blijft. 


Korte biografie Michael Gieler – artistiek leider Music Stages

Michael Gieler is al sinds 1993 soloaltviolist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij heel actief als programmeur en artistiek leider. Zo was hij één van de oprichters van Splendor Amsterdam en richtte hij zijn eigen productiehuis op: Music Stages, waarmee hij zowel klassieke muziek op een frisse manier programmeert als vernieuwing stimuleert. Michael Gieler ontwikkelt graag concepten samen met jonge makers zoals de innovatieve choreograaf Peter Leung (Het Nationale Ballet/ House of Makers). Dramaturg Carel Alphenaar is artistiek adviseur van Music Stages. De charmante presentatie van Michael Gieler, de spannende en afwisselende programmering en de belevenis van topmusici uit het Concertgebouworkest en toptalenten maken de concerten van Music Stages tot een unieke belevenis die veel verder gaat dan een gemiddeld concertbezoek.

Praktisch: Music Stages op zondag 14 maart 2021 met Berima Amo

Tijdstip: 16 uur

Directe link livestream:

https://www.youtube.com/channel/UCiERnpmvR2ArvCQjdJ_xmIQ

Aankomende andere hoogtepunten programmering Music Stages 2021:

Zondag 21 februari 2021

De Zwarte Mozart- Fra Fra Sound en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest
online herneming van succesvolle productie
Livestream via youtube kanaal Music Stages


Vanaf 1 mei 2021 Dido en Aeneas
Een samenwerking tussen choreograaf/ regisseur Peter Leung (House of Makers), componiste  Meriç Artaç en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor. 
Landelijk te zien

Meer informatie en tickets Music Stages 2021

FOTO©Berima Amo_Turkson Photography

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.