Music Stages presenteert Bijlmer Klassiek speciaal met gospel door Shirma Rouse en ZO! Gospel Choir en nieuwe compositie Berima Amo op 26 en 27 november 2021

Music Stages presenteert Bijlmer Klassiek speciaal met gospel door Shirma Rouse en ZO! Gospel Choir en nieuwe compositie Berima Amo op 26 en 27 november 2021

Music Stages, het Amsterdamse productiehuis, breidt haar serie Bijlmer Klassiek uit, een co-productie met het Bijlmer Parktheater door heel Amsterdam Zuid-Oost. Musici van het Concertgebouworkest gaan de samenwerking aan met toptalent uit de Bijlmer. Er is een langdurige samenwerking met Berima Amo, de Nederlands-Ghanese zanger, trompettist en componist van wereldformaat. Hij presenteert zijn eerste compositie met soliste Shirma Rouse en het ZO! Gospel Choir. Klassieke muziek en gospel komen op een nieuwe manier samen bij Music Stages op vrijdag 26 november 2021 in het Bijlmer Parktheater, gevolgd door een concert op zaterdag 27 november in de eigen kamermuziekserie De IJ-Salon in Muziekgebouw.

Artistiek leider Michael Gieler over Berima Amo: 

,,Berima Amo is een betoverende musicus, vrolijk en optimistisch, vol fantasie en wijsheid. De eerste kennismaking met hem tijdens workshops in oktober heeft al mooie resultaten opgeleverd. Ik kijk ernaar uit om me te verdiepen in zijn muzikale wereld, een mix van Afrikaanse klanken en highlife. Dat doen we samen met mijn collega’s van het Concertgebouworkest en andere geweldige musici. Natuurlijk hoop ik dat hij ook het een of ander gaat opsteken van onze speelcultuur. Zo hebben er alle musici wat aan, en wij trakteren ons publiek weer op iets nieuws. Extra bijzonder is het dat hij nu zijn eerste compositie presenteert.

Biografie Berima Amo
Berima Amo is een Ghanese zanger, trompettist, componist en arrangeur. Hij is één van de rising stars van de Afrikaanse wereldmuziek. Zijn muziek is een unieke blend tussen lokale highlife music (Westafrikaanse Funk) en soul, jazz en blues. Als zevenjarige speelde hij al op grote podia, onder meer met de John Teye Band. Op zijn 12e had hij al zijn eerste Europese tournee. Hij werd gecoacht door Teddy Osei, oprichter en leider van de legendarische Osibisa-band. Hij studeerde vanaf 2004 jazztrompet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij toerde door Europa en Afrika met zijn studioalbum “Journey Of The African Drum” en bracht in 2019 drie succesvolle singles uit met zijn Nkabom-band. Berima Amo werd genomineerd voor “Best Music Producer” bij de AGMMA Awards die jaarlijks in Londen worden gehouden. Als onderdeel van de 40-jarige viering van Bijlmer Amsterdam werd hij geselecteerd voor een fototentoonstelling als één van de meest invloedrijke muzikanten in Amsterdam. Van het Fonds Podiumkunsten ontving hij in 2021 een werkbeurs voor de compositie die op 26 en 27 november 2021 in Amsterdam wordt gepresenteerd. 


Soliste Shirma Rouse
Diva-vocaliste-extraordinaire Shirma Rouse, bij het grote publiek vooral bekend door haar televisieoptredens bij De Wereld Draait Door en The Voice Of Holland, is een zangeres die haar publiek volledig weet te raken. Alles wat ze zingt is een verhaal dat ze wil delen met de luisteraar. Insiders kennen Shirma als achtergrondzangeres van Chaka Khan, het Metropole Orkest en vooral Anouk. Maar ze is ook een sterke soliste met een heel diverse carrière.  Niet alleen haar waanzinnige stem, ook haar gulle persoonlijkheid maakt Shirma bijzonder. Ze leeft en ademt muziek. 

ZO! Gospel choir
ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland.Het repertoire van ZO! Gospel Choir varieert van krachtige opzwepende Black Gospel tot ingetogen soulvolle nummers en uitstapjes naar andere populaire genres als jazz, klassiek, R&B en zelfs pop.

Music Stages, onder artistieke leiding van Michael Gieler (aanvoerder altviolen Concertgebouworkest), presenteert al vijftien jaar lang vernieuwende muziekproducties en artistieke crossovers. De IJ-Salon in het Muziekgebouw en Bijlmer Klassiek in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam zijn bruisende podia voor klassieke muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten. Music Stages biedt ruimte voor muzikale experimenten en artistieke crossovers, gespeeld door topmusici uit de rijke muzikale traditie van het Concertgebouworkest. Music Stages is ook een kweekvijver voor toptalenten en jonge makers: een nieuwe generatie verlegt haar muzikale grenzen onder begeleiding van toonaangevende musici. De stichting verstrekt elk jaar meerdere compositieopdrachten en brengt de werken op diverse podia ten gehore.

Music Stages (het Amsterdamse muziekproductiehuis ontstaan vanuit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest) presenteert bijzondere concertprogramma’s in zowel Bijlmerparktheater als Muziekgebouw. Music Stages zoekt steeds nieuwe vormen waarbij de muzikale live-beleving overeind blijft. Toegankelijke kamermuziek in nieuwe setting. 

Korte biografie Michael Gieler – artistiek leider Music Stages

Michael Gieler is al sinds 1993 soloaltviolist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij heel actief als programmeur en artistiek leider. Zo was hij één van de oprichters van Splendor Amsterdam en richtte hij zijn eigen productiehuis op: Music Stages, waarmee hij zowel klassieke muziek op een frisse manier programmeert als vernieuwing stimuleert. Michael Gieler ontwikkelt graag concepten samen met jonge makers zoals de innovatieve choreograaf Peter Leung (Het Nationale Ballet/ House of Makers). Dramaturg Carel Alphenaar is artistiek adviseur van Music Stages. De charmante presentatie van Michael Gieler, de spannende en afwisselende programmering en de belevenis van topmusici uit het Concertgebouworkest en toptalenten maken de concerten van Music Stages tot een unieke belevenis die veel verder gaat dan een gemiddeld concertbezoek.

Tournee Music Stages presenteert programma’s Bijlmer Klassiek in Bijlmerparktheater en in Muziekgebouw Amsterdam

Aankomende data: vrijdag 26 november en zaterdag 27 november 2021

In december 2021: Noches de la Habana op 29 december 2021

https://www.musicstages.nl/agenda/

Met dank aan:  
Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Zabawas en Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Meer informatie en tickets Music Stages 2021

http://musicstages.nl

FOTO:Het Huis van Asporaat

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.