mugmetdegoudentand presenteert ‘Happy Hour’

mugmetdegoudentand presenteert ‘Happy Hour’

De nieuwe productie van mugmetdegoudentand is ‘Happy Hour’. Een komische en dramatische voorstelling over populisme, mannen en vrouwen. Van en met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen. Op donderdag 8 oktober vindt de eerste voorstelling plaats in de Toneelschuur in Haarlem. Hierna volgt een tournee langs Nederlandse en enkele Belgische theaters (zie speellijst) tot en met 19 december.

Happy Hour
Drie omhooggevallen vrouwen komen bij elkaar in een exclusieve bar. Het is Happy Hour. Al snel lopen de emoties hoog op. Het wachten is op de ontploffing. Maar wanneer komt die? 

Lineke Rijxman over Happy Hour: “Absurdisme heeft afgedaan, want de werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Hoe het afloopt met de drie vrouwen in Happy Hour, is nog in nevelen gehuld. Blijft humor hun sterkste wapen of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Hebben zij het antwoord?

Over de makers
Lineke Rijxman (Colombina 2006, Theo d’Or 2009), was dit voorjaar te zien in de dramaserie ‘Koppensnellers’ van mugmetdegoudentand, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) verscheen in het tweede seizoen van de BNNVARA tv-serie Oogappels (nominatie zilveren Nipkowschijf 2020). Rosa van Leeuwen (Colombina 2019), speelde eerder dit seizoen in de voorstelling Lampje en was ook te zien in ‘Koppensnellers’.

Over mugmetdegoudentand
Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Speellijst

Oktober 2020
8 t/m 10 okt   Toneelschuur, Haarlem UITVERKOCHT
16 okt            Mimik, Deventer
17 okt            LUX, Nijmegen
21, 21 okt      De Koe, Antwerpen, België
23 okt            Nona, Mechelen, België UITVERKOCHT
29 okt            De Groene Engel, Oss
30 okt            Chassé Theater, Breda
31 okt            Werkplaats Walhalla, Rotterdam

November 2020
4, 5 nov         Het Klooster, Woerden
7 nov*            De Lieve Vrouw, Amersfoort
11 nov           TAQA Theater De Vest, Alkmaar
13 nov           Mimik, Deventer UITVERKOCHT
14 nov           Theater Ins Blau, Leiden
18, 19 nov     Theater aan het Spui, Den Haag 
20 nov           Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
21 nov           Verkadefabriek, Den Bosch
25 nov           Schouwburg Ogterop, Meppel
26 nov           KAF , Almere
27 nov           Stadstheater, Arnhem

December 2020
3, 4 dec         Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
8 t/m 12 dec  Theater Bellevue, Amsterdam
16 dec           De Nieuwe Vorst, Tilburg
17 dec           Posthuis Theater, Heerenveen
18, 19 dec     Grand Theatre, Groningen In verband met mogelijke wijzigingen in het kader van COVID-19 zie www.mugmetdegoudentand.nl.

Van en met LINEKE RIJXMAN, MALOU GORTER, ROSA VAN LEEUWEN Met medewerking van MARGO VERHOEVEN Teksten REBEKKA DE WIT (schrijfster en theatermaakster), SHEILA SITALSING (columniste Volkskrant), LINEKE RIJXMAN, FRANKY RIBBENS (tv-serie Hollands Hoop) Eindregie OLA MAFAALANI

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.