Movementalist en Plein Theater presenteren 25, 26 en 27 februari Aceleratio Sneak Peek Streams

Movementalist en Plein Theater presenteren 25, 26 en 27 februari Aceleratio Sneak Peek Streams

Movementalist en Plein Theater presenteren 25, 26 en 27 februari Aceleratio Sneak Peek Streams als voorproefje van de performance-installatie Aceleratio die in mei 2021 in de NDSM Fuse te zien zal zijn.

In de laatste drie van de serie van zes ‘sneak peek’ livestreams vanuit het Plein Theater kijkt de kijker mee ‘onder de huid’ van de performers. Intieme, fragiele en krachtige beelden van individuele performers verbeelden de kunst van het vertragen in tijden van een pandemie. Geïnspireerd op de effecten van de crisis: Een trager lichaam, versnelling in de gedachten, gevoelens die extremer lijken en de noodzaak deze tijd te belichamen. Iedere performer gaat op zoek naar verbinding in zijn eigen poëtische ruimte.

Programma Aceleratio Sneak Peek Streams

25 februari 20:00 Sjaan Flikweert (Spoken word)

26 februari 20:00 Dayna Martinez Morales (Dans) & Roberto Callisaya (Percussie/ fluit)

27 februari 20:00 Andreas Denk (Dans)

Camera: Pablo Alanes | Kostuum: Inez Meer | Licht: Petyr Veenstra

Tickets zijn te koop via www.plein-theater.nl

Na het kopen van een ticket (verschillende opties vanaf €1) krijg je een half uur voor aanvang een link naar de livestream toegestuurd.

Aceleratio

Aceleratio is een performance-installatie van dans & theater collectief Movementalist, mede mogelijk gemaakt door het Plein Theater, die beoogd het on- en offline publiek te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost. Tien ervaren en zeer verschillende performers gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe onze gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Livestreams en live performances komen samen in een interdisciplinaire eindperformance-installatie die in mei 2021 in de NDSM-Fuse te zien zal zijn.

Movem! For Aceleratio

Elke zondag 11:00 en elke donderdag 20:00 bieden de makers van Aceleratio, Dayna Martinez Morales en Vincent Verburg open workshops aan op ZOOM!

40-60 minuten non-stop dansend, verken je zachte/harde, staccato/vloeiend en ritmisch/dynamische bewegingspatronen, beoefen je ruimtebewustzijn en je authentieke (innerlijke) beweging. Releasen door te vergroten en te verkleinen, het synchroniseren van adem en beweging en het conformeren en confronteren van je fysieke en mentale structuren.

Deelname is op basis van donatie! (Suggestie: €5,-)

Alle donaties gaan rechtstreeks naar de internationale artiesten van performance-ervaring Aceleratio in het Ndsm Fuse in Amsterdam in mei 2021!

Meer informatie en inschrijven: www.plein-theater.nl / info@movementalist.nl

FOTO: ©PabloAlanesMovementalistAndreas DenkAceleratioSneakPeekStreamcredits

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.