Mooie start van producent Oatmilk met Before After

Mooie start van producent Oatmilk met Before After

Recensie; Jessica Uijttewaal/Foto’s: Mieke van der Raay

Before After, de eerste musical van producent Oatmilk, ging op maandag 7 november 2022 in première in een volle Meervaart in Amsterdam. Het verhaal draait om twee jonge dertigers die elkaar na lange tijd opnieuw tegenkomen. Ami herkent haar grote liefde Ben direct, maar Ben herkent haar niet. Hij blijkt aan geheugenverlies te lijden na een auto-ongeluk. De aantrekkingskracht tussenbeide is direct weer aanwezig, maar Ami besluit voorlopig haar mond te houden over hun verleden. We zien een nieuwe relatie opbloeien, maar maken tegelijk ook mee hoe hun oude relatie verliep. De tijdssprongen worden duidelijk gemaakt door een simpele kledingwissel, op deze manier lijdt het ook niet teveel af van het verhaal. In het begin is het even opletten, maar het went snel en het is prima te volgen in welke tijd een scène zich afspeelt.

De rollen van Ami en Ben worden vertolkt door Desi van Doeveren en Coen Bril, de laatste maakt met deze rol zijn musicaldebuut. Beide afzonderlijk hebben een goede, prettige stem, bij de duetten kleuren de stemmen mooi, wat nog iets extra’s toevoegt. Het is knap hoe twee acteurs, begeleid door drie musici, een hele theaterzaal weten te vullen met hun verhaal. Ze spelen beide heel natuurlijk en de chemie tussen beide is te voelen in de zaal.
Het decor bestaat uit doeken die door de acteurs steeds opgehangen worden aan kabels, deze wisselen meermaals tijdens de voorstelling. Eerst lijken ze apart van elkaar te staan, maar uiteindelijk blijkt hoe mooi de samenhang van de verschillende doeken is. Dat de acteurs tijdens hun spel deze doeken ook nog wisselen, maakt dat het decor mooi geïntegreerd is in het geheel. De afbeeldingen staan symbool voor verschillende levensgebeurtenissen uit het leven van Ami en Ben en aan het eind komt dit mooi samen met het verhaal. Of dat einde betekent dat ze uiteindelijk de liefde vinden bij elkaar of niet, dat kunt u beter zelf gaan bekijken in het theater.

Meer informatie: https://oatmilk.nl/producties/before-after/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.