Montere Weemoed weer in het theater

Montere Weemoed weer in het theater

Auteur Thomas Verbogt en zangeres/componiste Beatrice van der Poel gaan opnieuw samen het theater in met nieuwe verhalen en nieuwe muziek: Montere Weemoed deel II. Een must voor liefhebbers van literatuur, het Nederlandstalige lied en poëzie. Verhalen met een zachte glans van melancholie. Over donker en bitter gemoed, de lichtpuntjes in het bestaan en dat alles gebracht met een grote glimlach.

De deuren van de theaters zijn weer open en na het succes van Montere Weemoed I zijn Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel er klaar voor om het theater in te gaan met hun literaire muziekvoorstelling. Van 18 februari tot en met 22 maart 2022 reizen zij door het hele land. De première vindt plaats op 2 maart in de OBA theaterzaal in Amsterdam.
Thomas en Beatrice kennen elkaar al langer en de samenwerking beviel zo goed dat er al snel een tweede deel van Montere Weemoed werd geproduceerd na de laatste voorstelling in 2019. ‘We merkten dat de mensen die naar ons kwamen kijken, het een aangename, verrassende formule vonden. Wat we vooral hoorden was: het komt zo dichtbij. Die intimiteit, vooral de eenvoud van die intimiteit vinden we van groot belang. Uiteraard hebben wij net als vele andere artiesten lang gewacht en de tournee moeten uitstellen, maar we zijn blij dat we weer kunnen spelen,’ aldus Verbogt.  
Aan inspiratie hebben ze geen gebrek volgens Van der Poel: ‘Voor songs schrijven kan één zin voor mij al een refrein betekenen. Soms ziet Thomas iets, maakt daar een smeuïge opmerking over en ik heb de volgende dag een couplet en refrein gefabriceerd. Er gebeurt zo veel om je heen, het is een kwestie van goed luisteren, goed kijken. Er is zo veel dat popelt om onthuld te worden.’

Ineens is het stil. Dan houdt er iets op en misschien gaat het na de stilte door, maar het kan ook zijn dat de stilte een nieuw begin is. De stilte na een dichtgeslagen deur, de stilte na een mislukking, de stilte na een schaterlach, de stilte na een onverwacht woord of onverwachte beweging, de stilte na een verkeerd besluit.

Haarlems Dagblad over Montere Weemoed I: Intieme liedjes en anekdotische cursiefjes’Verbogt’s verhalen zijn stuk voor stuk “cursiefjes”, waarin hij taalcuriosa en triviale gebeurtenissen aan elkaar koppelt..’ ‘De liedjes zijn warm en voelen aangenaam dichtbij…. ‘

Thomas Verbogt schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van gelukAls de winter voorbij is stond op de longlist van de ECI literatuurprijs, op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs in 2016. Hij schrijft onder andere theaterteksten voor Debbie Petter en columns voor De Gelderlander.
Beatrice van der Poel is singer-songwriter en theatermaakster en maakte diverse albums en theatervoorstellingen. Haar laatste voorstelling Electric Lady – een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix – oogstte vier sterren recensies en volle zalen. Ze leest luisterboeken voor en won daar in 2015 de Luisterboek Award mee. Tijdens de Corona-periode heeft Beatrice nieuwe muziek geschreven waarvan hier haar laatste single Blauw te bekijken en te beluisteren is: https://youtu.be/sAjLbLsLqhU
Voor meer informatie kijk op www.montereweemoed.nl en klik voor de speellijst van 2022.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.