Dit zijn de moeders van Ciske: Brigitte Nijman en Ellen Evers

Dit zijn de moeders van Ciske: Brigitte Nijman en Ellen Evers

Brigitte Nijman en Ellen Evers gaan de moederrollen spelen in Ciske de Rat – de Musical. Ellen neemt de rol van Moeder Vrijmoeth op zich, Ciske’s moeder. Brigitte zal te zien zijn in de rol van Tante Jans, zijn stiefmoeder. “Wij zijn heel blij dat Brigitte Nijman en Ellen Evers deze markante vrouwen gaan spelen in deze volledig nieuwe versie van deze musical. Brigitte is met haar prachtige stem een gedroomde Tante Jans en ik ben er van overtuigd dat vakvrouw Ellen Evers met haar ervaring in vele prachtige rollen een indrukwekkende Moeder Vrijmoeth gaat neerzetten. Ik kijk ernaar uit om hen straks naast Danny de Munk op het toneel te zien staan!”, aldus Albert Verlinde. Meer informatie: www.ciskederat.nl

Brigitte: “De rol van Tante Jans stond zeker op mijn verlanglijstje! Ciske de Rat is zo’n mooi, ontroerend en van oorsprong Nederlands verhaal, dat ik heel graag deel uit wilde maken van de cast. Tante Jans is een warme vrouw en ze heeft een bijzondere band met Ciske. Ik kijk er enorm naar uit om de rol te gaan spelen”.

Ellen: “Ik vind het geweldig dat ik Moeder Vrijmoeth mag gaan spelen. Het is nogal een gecompliceerde dame en ze staat ver van me af, maar dat maakt het des te leuker om de rol te spelen. Bovendien is Ciske de Rat een echt Amsterdams verhaal, dat maakt het voor mij als geboren Amsterdamse extra bijzonder om in deze voorstelling te staan!”.

Ciske de Rat – de Musical is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam en maakt daarna een tournee langs de grootste theaters in Nederland. Eerder is al bekend gemaakt dat Danny de Munk de rol van Cis de Man gaat spelen. De kaartverkoop voor de voorstellingen in het DeLaMar Theater is inmiddels gestart.

Brigitte Nijman
Brigitte startte haar carrière in de theatergroep ‘Jeans’ en was te zien in diverse musicals zoals The Sound of Music, Evita, Grease, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Grace en Pietje Bell. Ze speelde de jonge Willeke Alberti in diens jubileumshow Goud en was te horen als solist in theaterconcerten als Musicals to the Max, Songfestival in Concert en A Tribute to the Bee Gees. Met Laura Vlasblom maakte ze haar eigen theatervoorstelling Haar.

Ellen Evers
Ellen begon haar carrière eveneens bij ‘Jeans’ en speelde daarna rollen in musicals als Cats, Miss Saigon, Chicago, 3 Musketiers, Mamma Mia!, Turks Fruit, Cabaret, The Full Monty en The Sound Of Music. Als soliste was ze te zien in diverse theaterprogramma’s, waaronder Telkens Weer Het Dorp, Liedjes van Toon, The World Goes Round en haar soloprogramma’s Van Eva Tot Evers en Ellen, Eindelijk Solo.

Ciske de Rat – de Musical
Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld.

Ciske de Rat is een originele Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie tekent Daan Wijnands.

Fotografie: Stef Nagel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.