Miss Saigon 25th anniversary

Miss Saigon 25th anniversary

Recensie: Dennis Swiers

Op 20 september 1989 ging de 1e versie van Miss Saigon in première in Londen. 25 jaar later speelde een vernieuwde versie in Londen en deze werd tijdens zijn 25e verjaardag opgenomen. Op 20 oktober 2016 mochten we in Nederland ook gaan genieten van deze prachtige registratie.

In Pathe Tuschinski mocht ik deze registratie zien. in 2015 zag ik de voorstelling ook op west-end waar het mij al de hele voorstelling met kippenvel in de zaal liet zitten. De muziek van deze voorstelling is zo prachtig en het verhaal sleept je gewoon mee.

De avond begon met een voorwoord van Maurice Wijnen met daarna een live optreden van Linda Wagenmakers en Tony Neef. Die twee hebben een geweldige chemie samen waardoor het elke keer weer genieten is als ze het nummer ‘De laatste nacht’ samen zingen. Een perfect begin voor deze avond.

De voorstelling was prachtig in beeld gebracht. Mooie close-ups waardoor het verhaal nog dieper binnenkomt. De cast van deze versie in Londen is subliem. Ik heb het voordeel dat ik het kan vergelijken met de live versie met nagenoeg dezelfde cast en kan met zekerheid zeggen dat de kwaliteit van de spelers op de opname minstens net zo goed was als de live versie die ik in 2015 mocht zien. De muziek van  Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil sleept je mee met dit prachtige liefdesverhaal. Eva Noblezada is een gedroomde Kim, puur met een stem van goud. Een speciale vermelding voor Jon Jon Briones die een ontzettend sterke rol neerzet al Engineer.

Na de mooie registratie kregen we nog een extra. Castleden uit de originele cast uit 1989 betraden het podium om nog enkele nummers te zingen. Een geweldig einde van een geweldige avond.

Wil je het optreden van Linda en Tony nog zien? Kijk op onze facebookpagina voor de link.

De dvd van de voorstelling zal binnenkort uitkomen!

hart heelhart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.