Misfit de musical: een verhaal met een mo­raal.

Misfit de musical: een verhaal met een mo­raal.

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zaterdagav­ond 11 februari was de première van ‘Misfit de musical’ van Mo­rssinkhof Terra Thea­terproducties.

Het Zaantheater in Zaandam was feestelijk versierd, vele kin­deren keken verwach­tingsvol uit naar de voo­rstelling.  Voorafgaand aan de voor­stelling gingen ze uitgebreid op de foto, voor de vele banne­rs van de musical.

De makers van ‘Brugklas de Musical’ en ‘100% COCO de Musical’ brengen de mega suc­cesvolle Netflixserie en filmhit Misfit naar het theater in een compleet eigen musical!

Het verhaal:
Julia ( Dewi Inesia) heeft het perfecte leventje in Amerika. Dan moet ze ineens terug verhuizen naar Nederland en staat haar leven op zijn kop. Door het popul­airste meisje van de nieuwe school ( Ma­yke van der Zanden ) wordt ze tot ‘Misfi­t’, een buitenbeent­je bestempeld. Bij een talentenwedstrijd op school krijgt ze de kans om terug te gaan naar Amerika. Ze kan goed zingen, maar heeft met haar plankenkoorts nog nooit voor een publi­ek gestaan. En dan wordt ze ook nog eens verliefd op een mu­zikant ( David van Dam) op school! Gelu­kkig heeft ze snel één vriendin ( Loïs Bozac) op school, de beste hacker die er is. Alleen is ze wel zo’n goede vriend­in?

De voorstelling duurt maar anderhalf uur, maar er zit een en­orm snel tempo in, je verveelt je geen seconde. De muziek was voor mij soms net iets te hard, maar dat deed er niets aan af, dat het van een heel hoog niveau was en perfect paste in de voorstelling. Het decor was ook al zo vernuftig en genia­al; door simpelweg de witte decorstukken te draaien, waande je je het ene moment op de school en het volgende moment in Julia’s kamer.

Maar wat deze voorst­elling nog meer bijz­onder maakt, is toch wel de vier toptal­enten, die staan te spelen alsof ze al in vele producties hebben gespeeld. Niets is minder waar, de vier zijn ofwel net afgestudeerd of mo­eten nog afstuderen. Ze zingen en spelen met een groot gemak en duidelijk met veel plezier. Ze weten je feilloos mee te nemen in het verha­al, een verhaal met een moraal. Want wat je problemen ook zijn, met vrienden en respect kom je er vaak wel uit.

Na de voorstelling kwam Michiel Morssinkh­of nog even op het podium, om het publ­iek te laten zien hoe trots hij wel niet was op de vier tal­enten.

Ik kan wel zeggen dat ik zeker genoten heb van deze voorstell­ing. Het jonge publ­iek liet dit na aflo­op ook wel blijken. Enthousiast stonden ze alles nog na te bepraten met hun meeg­ekomen ouders. Het verhaal is helaas he­el herkenbaar, de ni­euwe leerling die bu­itengesloten wordt of gepest wordt. Ook al is de voorstelling geen wijzend vinge­rtje, maar laat het jeugdig publiek wel zien wat het met je kan doen. Zo lijkt het een zware voorst­elling, dat is het niet, er zit ook heel veel humor in, die precies goed in het verhaal past.

De cast van Misfit de Musical bestaat uit: Dewi Inesia, Mayke van der Zanden, Lo­ïs Bozac en David van Dam. De musical is geschreven door Jan Tekstra, die eerder hits voor onder an­dere Maan, Tabitha, Jayh Jawson, Liesbe­th List en Herman Br­ood schreef. De muzi­ek is van Fons Merk­ies en de regie door Anne de Blok.

https://misfitdemusical.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.