Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater!

Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater!

Karel de Rooij en Peter de Jong, bekend als het legendarische duo Mini & Maxi, staan al 50 jaar samen op de planken. Met hun onnavolgbare mix van fysieke humor en muzikale hoogstandjes creëerden ze een geheel eigen genre; muzikaal variété, waarmee ze al jaren aan de top staan. Dit unieke jubileum wordt gevierd met een speciale feestelijke voorstelling op 13 mei a.s. in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Op deze avond spelen de heren voor de allerlaatste keer hun succesvoorstelling NU!, aansluitend worden zij verrast met een show door artiesten die geïnspireerd zijn door hun werk.

Op 13 mei 1967 kopte het AD: ‘Karel de Rooij en Peter de Jong geselecteerd voor het Dorus Cabaret van Tom Manders in Rotterdam’. Dat is waar het allemaal begon. Wat volgde was een reeks internationaal succesvolle en spraakmakende voorstellingen, zoals Sprakeloos, Scherzo, Split en Het Concert. Met deze laatste show wonnen zij in 1987 zelfs de Zilveren Roos op het televisiefestival van Montreux. Van Rusland tot Amerika en van Taiwan tot Nieuw-Zeeland, iedereen maakte kennis met de specifieke en unieke vorm van humor en muziek van Mini & Maxi. Exact vijftig jaar later staan de twee rasartiesten nog steeds samen op het podium; een unicum! Een paar jaar geleden besloten Karel en Peter nog één mooi slotakkoord te maken. Met groot succes, want twee seizoenen lang speelden zij avond aan avond voor uitverkochte zalen met Mini & Maxi NU!.

Inspirators en innovators
In de afgelopen jaren hebben Mini & Maxi met hun vakmanschap en ervaring veel nieuw talent begeleid en opgeleid, zoals o.a. The Ashton Brothers, de Wërelbänd, Eric Koller en Percossa. Ook vonden ze zichzelf steeds opnieuw uit en speelden ze in toneelproducties als Samuel Becketts Wachten op Godot bij het Nationale Toneel, The Sunshine Boys van Neil Simon, De ingebeelde Zieke van Molière met o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij en Don Quichot bij het Nationale Ballet. In seizoen 2017-2018 nemen zij opnieuw de rollen van Don Quichot en Sancho Panza op zich.

Kaarten voor de voorstelling NU! op 12 en 13 mei in het oude Luxor Theater zijn te koop via luxortheater.nl en 010 – 4843333.

FOTO: Leo van Velzen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.