Mindgames: Je ziet het, maar toch weer niet.

Mindgames: Je ziet het, maar toch weer niet.

Recensie: Mieke van der Raay

In een uitverkochte kleine zaal van het Stadstheater in Zoetermeer, zagen wij een wonderlijke voorstelling. Mindgames van Timon Krause.

Vooraf aan de voorstelling zie je Timon al in de foyer rondlopen, om de sfeer te proeven en alvast een beetje warm te draaien. Hier zie je al de doordringende blik van Timon en lijkt het gewoon of hij al in je hoofd rond spookt. De in Duitsland geboren Timon, spreekt bijna perfect Nederlands, dit ook door zijn studie Filosofie in Amsterdam. Eerder heeft een kleinkunst en cabaret opleiding gedaan op de Paul van Vliet Academie. Dat magie zijn passie is straalt hij uit, al toen hij 16 was publiceerde hij zijn eerste boek over het thema gedachtelezen.

Mindgames is de nieuwste sensatie op het gebied van gedachten lezen. Samen met Henning Neidhart en Kevin Wolf heeft hij een uniek concept ontwikkeld op het gebied van gedachtelezen. Het resultaat is een verrassende mix van magie, muziek en hypnose.

Vanaf de eerste minuut zit je vol ongeloof te kijken naar een charismatische Timon, hij weet zelfs de grootste scepticus in de zaal te laten geloven in zijn speciale gave. Je zit gewoon vol ongeloof heel de voorstelling te kijken, of je wel dan niet kan ontdekken hoe hij dit doet. Bepaalde dingen kun je door hebben, doordat de proef persoon het cijfer op een net iets andere toon zegt dan de andere getallen of nee zegt en ja knikt, maar bij de meeste van zijn trucs zit je verbijstert te kijken, want hoe kan het, hoe werkt het, het is echt bijna onmogelijk wat hij laat zien. Je kan dan ook niet anders dan heel de avond op het puntje van je stoel te zitten. Zelfs nu nog een dag later, zit ik te bedenken wat ik gemist heb, zodat ik had kunnen ontdekken hoe hij het doet.

Henning Neidhart en Kevin Wolf zijn twee muzikale genieën, zij kunnen alles spelen wat je maar wil en zijn een groot onderdeel van de voorstelling – een aangeef functie, maar ook weer een afleiding voor het publiek.

Na afloop vroeg ik Timon of hij zich echt goed kan voorbereiden voor deze voorstelling, omdat elke avond anders kan verlopen; Het concept is iedere avond hetzelfde, maar door de reactie van het publiek is elke avond anders en daardoor nooit saai of eentonig, juist leuk maar tevens ook spannend.

In de foyer zag je hoe sympathiek hij is; hij nam de tijd om iedereen nog even te woord te staan, of op de foto te gaan. Zelfs een paar proefpersonen kwamen naar hem toe om hem uitgebreid te bedanken voor de fantastische avond.

Al met al een perfecte avond uit, waarover je nog lang over zult vertellen tegen een ieder die het maar wil horen.

Voor meer informatie: http://www.timonkrause.com/index-nl.html

FOTO: Max Brunnert

 

Share

One thought on “Mindgames: Je ziet het, maar toch weer niet.

  1. Zo bijzonder was het niet, na de pauze zelfs uitgesproken saai. Met dat veel te lang uitgesponnen partnergedoe. Slotdansje sloeg helemaal nergens op. Wie een beetje oplet, heeft het zo door, maar dat ga ik ten bate van Timon Krause uiteraard niet verklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.