Midzomerdagdroom stichting Turf – FotoReportage

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Afgelopen weekend was in Theater Swanla in Zevenhuizen de nieuwe productie van Stichting Turf te zien: Midzomerdagdroom. Het stuk is een eigentijdse bewerking van de klassieker A Midsummer Night’s Dream, een romantische komedie van William Shakespeare uit 1600. Het verhaal is bewerkt door artistiek leider Esther Erdtsieck-Blaaser.
Deze moderne versie speelt zich af op Ibiza waar een bruiloft plaats zal vinden. Alleen worden de bruid en bruidegom verliefd op de verkeerde persoon, omdat een mysterieuze liefdescocktail in verkeerde handen terecht komt. Ondertussen zoeken toeristen naar rust en bezinning en lopen er mysterieuze types rond die zeggen van Es Vedra te komen: het heilige eiland tegenover Ibiza.

Tijdens de voorstelling waan je je even op Ibiza en beleef je Midzomerdagdroom mee, terwijl de zon heerlijk schijnt. De voorstellingen worden met enthousiasme gespeeld en de tropische klanken geven je een blij en zomers gevoel.
Het begint al in vliegtuig, waar we de vlucht, inclusief turbulentie en mooi uitzicht, meebeleven met de vakantie- en bruiloft gangers. Het publiek maakt kennis met verschillende personen met ieder hun eigen reden om naar Ibiza te gaan. Voor vakantie, maar ook oudere mensen op zoek naar een mooi appartement, feestende jeugd en natuurlijk de gasten voor de bruiloft van een bekende DJ en vlogger. Is het allemaal wel zoals het lijkt, want er dwalen ook elfjes en oplichters door de stad. Iedereen is op zoek naar liefde en het vakantiegevoel.

De show is een aaneenschakeling van gezellige liedjes en elk castlid staat te stralen op het podium. Net als bij Shakespeare’s Midzomernachtsdroom gaan werkelijkheid en verbeelding hand in hand, wat gebeurt echt en wat is fantasie…maar het belangrijkste: uiteindelijk overwint de liefde!

Stichting Turf speelt al acht jaar voorstellingen in Theater Swanla en geeft iedereen die dat leuk vindt een kans om eens in een leuke gezellige, maar ook leerzame productie te staan. Dat is ze ook dit jaar gelukt met Midzomerdagdroom. Wanneer je plezier hebt in zingen, dansen en acteren dan krijg je hier de kans en dat was te zien aan de enthousiaste castleden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.