Mezrab naar Oerol Terschelling

Storytelling is de meest elementaire vorm van theater en krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Een goede reden voor Oerol om het Amsterdamse Mezrab dit jaar een eigen plek te bieden. Vanaf vrijdagmiddag 14 juni staat de tuin van café de Groene Weide tien dagen lang in het teken van Storytelling.

In thuisbasis Amsterdam zijn de storytellingavonden van Mezrab een hit. Bezoekers uit alle hoeken van de wereld verzamelen zich op de Veemkade om onder het genot van huisgemaakte soep te luisteren naar persoonlijke verhalen. Verhalen over liefde, verdriet, dromen, wensen, intimiteit en heimwee. Verhalen die zonder opsmuk worden verteld: geen decor, en ook geen vierde wand.

Vorig jaar stond een aantal Mezrab-vertellers ook al op Oerol met onverwachte verhalen op festivalterrein de Betonning. Daar verrassen ze ook dit jaar bezoekers weer met uiteenlopende verhalen. Maar daarnaast zijn ze nu dus ook een hele week te vinden bij de Groene Weide in Hoorn. Het Mezrab-team, vaart de perzische kleden en warmte vanuit de Amsterdamse thuisbasis over en heeft speciaal voor het Oerol-publliek drie verschillende shows samengesteld. De beste Mezrab-vertellers zijn uitgenodigd om mee te gaan naar Terschelling.

The Road to Ithaca (première)
The Road to Ithaca wordt gehost door de multi-getalenteerde Anastasis Sarakatsanos. Deze Griekse muzikant en verhalenverteller begeleidt een prachtig programma met mensen die uit hun comfortzone stapten en de wereld verkenden, op zoek naar hun thuis. Dompel je onder in de verhalen van Marie Phillips (UK), Chidi Onwuka (Nigeria) en geniet van muziek van het Oostenrijks – Duitse duo Dominik Giesriegl en Alexander Maschke. Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni, twee keer per middag te zien bij de Groene Weide. Engelstalig

My Father Held a Gun (award winner)
Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan spelen: My Father Held A Gun. Dit gepassioneerde verhaal met live filmische muziek won de Amsterdam Fringe Gold Award. De Iraanse Sahebdivani en Israëlische Rodan combineren een groot gevoel voor humor met de drang om oprechte verhalen te vertellen. Een stuk over oorlog en vrede, heldendaden en liefde voor het leven. My Father Held a Gun is van maandag 17 t/m woensdag 19 juni twee keer per middag te zien bij de Groene Weide. Engelstalig

De Ontheemden (première)
De Ontheemden wordt gehost door niemand minder dan Mezrab-oprichter Sahand Sahebdivani. Hij heeft Marijn Vissers en Margo van de Linde, Mezrab-vertellers van het eerste uur, gevraagd om een verhaal over ontheemding. Een gevoel dat we allemaal kennen van toen we voor het eerst van de boot afstapten (of dat nou ván of náár het eiland was). De verhalen worden muzikaal omlijst met muziek van Anastasis Sarakatsanos. De Ontheemden is van donderdag 20 t/m zondag 24 twee keer per middag te zien bij de Groene Weide. Nederlandstalig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.