Meld je aan voor de Podiumkids Kinderjury 2023/2024!

Meld je aan voor de Podiumkids Kinderjury 2023/2024!

Meld je aan voor de Podiumkids Kinderjury 2023/2024!Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Hou je van theater-, muziek- en dansvoorstellingen? Durf je goed je mening te geven? Weet je uit te leggen waarom je iets vindt? Dan zoeken we jou!Tussen oktober 2023 en juni 2024 bezoekt de nieuwe Podiumkids Kinderjury zoveel mogelijk jeugdtheatervoorstellingen die kans maken op de Podiumkids Publieksprijs 2024. Over iedere voorstelling die ze bezoeken, schrijven ze een recensie. Ondertussen mogen alle kinderen in Nederland ook stemmen wat zij van deze voorstellingen vonden. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld worden door het publiek, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. Uiteindelijk beslist de Kinderjury door middel van een juryberaad wie van de vijf genomineerde voorstellingen de winnaar wordt van de Podiumkids Publieksprijs 2024!  Uit alle aanmeldingen stelt Podiumkids een kinderjury met 7 juryleden samen. Belangrijke momenten Kick-off:De Kinderjury wordt in oktober 2023 feestelijk geïnstalleerd tijdens de Nationale KinderTheaterWeek. Op deze dag krijgen de gloednieuwe juryleden een workshop recenseren van Volkskrant recensent Annette Embrechts, waarna ze samen meteen een voorstelling gaan bekijken. Thuis kunnen ze dus direct aan de slag met hun eerste recensie!  Voorstellingen bezoeken:Dan start het theaterseizoen 23/24 en bezoekt de kinderjury zo veel mogelijk voorstellingen om te recenseren. Ook bezoeken we nog een voorstelling gezamenlijk met de hele kinderjury.  Jury beraad In juni/juli 2024 komt de Kinderjury samen voor het juryberaad, waar zij dan tussen de 5 genomineerde voorstellingen, de winnaar van de Podiumkids Prijs zullen bepalen. 


 Prijsuitreiking


Op het Jeugdtheatergala in september 2024 zal de Kinderjury op het podium de Podiumkids Publieksprijs uitreiken aan de winnaar. Dat wordt een feestje!


 Inschrijven


Lijkt dit je te gek en wil je meedoen? Vul dan voor 18 september dit formulier in!  


Podiumkids


Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.