‘Meiskes & Jongens” gaat succesvol in première in Theater Elckerlyc

Een uit de hand gelopen tuinfeest brengt een duister geheim aan het licht bij de familie De Clercq… Wie kon zijn handen niet thuis houden? En welk meiske maakt alles kapot? De combinatie van pijnlijke situaties, humor en prachtige muziek van Raymond van het Groenewoud maakte van deze voorstelling een totaalbeleving.

Met velen kwamen ze en met velen verlieten ze de première van ‘Meiskes & Jongens’ met een ‘dit had ik niet verwacht’ gevoel. Wie dacht naar een doorsnee musical te komen kijken, was mis. Ja, er werd veel gezongen, zoals dat hoort bij een musical maar neem daarbij de teksten van Arne Sierens en muziek van Raymond van het Groenewoud en je hebt een voorstelling met een ziel die van scène tot scène andere vormen aanneemt en de grenzen opzoekt van wat er binnen de personages en verhalen mogelijk is. De topcast (Stany Crets, Koen Van Impe en Karlijn Sileghem en jong talent) was volledig in zijn element en beleefde naar eigen zeggen een ongelooflijk spannende maar vooral trotse avond.
 
“Ik denk dat iedereen zich kan herkennen in het stuk want elk van ons heeft op zijn manier toch al eens te maken gehad met verraad of ontrouw”
 
Het is de eerste keer dat het volledige oeuvre van Raymond van het Groenewoud voor een theaterstuk gebruikt werd. Hoe Raymond zich voelt bij dit alles? “Vooral vereerd” zegt hij zelf, “dit is ongeveer een droom die in vervulling gaat. Ik voel vooral ontroering omdat ik het niet gewend ben dat andere mensen blijmoedig mijn liedjes staan te zingen.”
 
Deep Bridge maakt met het stuk ‘Meiskes & Jongens’ een atypisch zijsprongetje en creëerde zo een voorstelling voor zowel musicalfans als voor liefhebbers van het stevigere theaterwerk.
 
“Meiskes & Jongens, is een ruwe, sexy voorstelling, zo eentje waar je goesting van krijgt”
 
‘Meiskes & Jongens’ speelt van 4 tot 14 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen.
Meer informatie en tickets vind je op www.deepbridge.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.