Meisjes pakken de jongens

Meisjes pakken de jongens

Meisjes pakken de jongens is een stoere schoolpleinkomedie voor iedereen van 8 jaar en ouder, vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Zilveren Krekel 2019-winnares Belle van Heerikhuizen regisseert de tekst van Gouden Krekel 2018-winnaar Tjeerd Posthuma.

De voorstelling gaat 13 november in première in Theater De Krakeling en speelt tot en met 29 december door heel het land. De volledige speellijst is hier te vinden.

Meisjes pakken de jongens werd gemaakt in december 2020, toen de theaters i.v.m. de COVID-19 regelementen gesloten waren. Dit is de eerste keer dat de voorstelling te zien is voor publiek.

“Waarom mogen jongens zoveel meer leuke dingen dan meisjes?” Het zit Zoë al lange tijd dwars. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en undercover te gaan bij de jongens. Met hulp van haar vriendinnen transformeert Zoë en de volgende dag is ze ‘het nieuwe jongetje’ in de klas. Het begint als een droom van vrijheid vol ruwe spelletjes, hard schreeuwen en vieze kleren. Maar is het leven aan ‘de andere kant’ echt veel mooier?

Meisjes pakken de jongens
is een stoere schoolpleinkomedie vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Over de grote vraag: wie zijn er nu beter af, de jongens of de meisjes?

tekst
Tjeerd Posthuma

regie
Belle van Heerikhuizen

dramaturgie
Paulien Geerlings

scenografie
Janne Sterke

kostuums
Esmee Thomassen

lichtontwerp
Julian Maiwald

geluidsadvies
Darius Timmer

spel
Keanu Visscher, Kim Karssen, Minne Koole en Nancy Masaba

FOTO: © Jan Hoek

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.