Meisjes met de wijsjes – FotoReportage

Meisjes met de wijsjes – FotoReportage

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Elke eerste zondag van de maand treden er leuke artiesten op in Delft, in het Hampshire Hotel om precies te zijn.

Op zondag 7 februari was het de beurt aan De Meisjes met de Wijsjes.

Een Vocal group bestaande uit 4 uiterst charmante dames, die op eigen wijze Nederlandse klassiekers zingen. De Meisjes bestaat uit Tessa, Simone, Fardoe en Arianna, maar aangezien Simone in De Tweeling speelt, hadden ze in Delft een “première” en vulde Willemijn de Vries met verve de plek van Simone op !

Met eigen bewerkingen van Hollandse wijsjes namen ze het publiek mee op Reis met wijsjes en werd ook elk liedje uitgebeeld met een leuke Choreo.

Deels met orkest band en deels A capella zingen de Meisjes oa: Het Dorp, Zonnestralen, Oceaan en sluiten ze af met een Ode aan de Vrouw, in dit geval Annie van 90, die aanwezig is bij het optreden in Delft en bezongen wordt in Liedjes als “Rozanne” en “Julia zelfs je naam is mooi “, uiteraard op de plaats van de namen steeds Annie.

De Meisjes zijn allen afgestudeerd aan het conservatorium en kennen elkaar uit het vak, genoemd is al Simone, welke we nog kennen uit “Op zoek naar Mary Poppins”, maar haar vervangster Willemijn stond recent nog in “Moeder ik wil bij de Revue”.

Tessa is naast haar Rol als Meisje ook regelmatig te zien in The Triolettes, Arianne schrijft haar eigen liedjes zoals bv “Arianne” en  swingt in Funky Pop’n Roll band “Right as Rain, Fardoe, de kleinste, maar zeker niet de minste, kunnen we binnen misschien zelfs wel solo zien in een Spaanstalige voorstelling.

Een Optreden van de Meisjes brengt je terug naar de nostalgie van toen en laat je blij naar huis gaan als het aflopen is.

In Delft was het optreden een groot succes, mede ook aangezien de dames geheel in stijl Delfts blauwe jurkjes aanhadden.

Wil je de meisjes een keer zien neem dan een kijkje op www.demeisjesmetdewijsjes.nl en natuurlijk zijn ze ook te vinden op facebook. https://www.facebook.com/demeisjesmetdewijsjes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.