Mei is festivalmaand in het Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark Openluchttheater organiseert maar liefst vier festivals in mei. Hiermee klinkt het startschot van een zomer vol dans, muziek, cabaret, jeugdprogrammering en klassieke muziek. Ook opent het openluchtcafé, waar mensen de hele zomer elk weekend terecht kunnen voor eten, drinken en Vondelparkse gezelligheid.

Het enige bevrijdingsfestival in de randstad voor kinderen
Op zaterdag 5 mei zijn er van 13:00-20:00 optredens voor de hele familie van o.a. Steffen Morrison en De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen van Meneer Monster. Ook staat Kinderen van nu ontmoeten Kinderen van toen op het programma met verhalen van Amsterdammers die als kind de oorlog meemaakten. Verder zijn er theaterworkshops, straatspelletjes en lekkernijen van over de hele wereld.

Terug in het Vondelpark: Kwaku Summer Festival
De Downtown editie van Kwaku Summer Festival is op zondag 20 mei van 14:00-21:00 uur. Het publiek warmt op voor het nieuwe seizoen in het Vondelpark en voor het Kwaku Summer Festival, hét multiculturele feest in Amsterdam Zuid-Oost dat elk jaar in juli en augustus plaatsvindt. Tijdens Kwaku Summer Festival Downtown zijn er optredens van Derrick-Ee, SoulNL en Yakki Famirie.

Club Vondel: Buitenspelen voor de GRAP Festival
Op tweede pinksterdag van 13:00-18:00 uur is er een festivaleditie van de wekelijkse Club Vondel i.s.m. Stichting GRAP en Sena Performers. Met optredens van Altin Gun, Kim Janssen, Jana Mila, The Dawn Brothers en The Visual.

Summer Breeze Latin Festival
Op zondag 27 mei wordt er vanaf 13:30 uur een old school feestje gebouwd met het Summer Breeze Latin Festival. Er zijn workshops, dansshows, dance acts, unieke live muziek van o.a. Orquesta Pegasaya en entertainment met o.a. Salsa-, Bachata-, Kizomba- en Zoukmuziek.

Een seizoen vol dans, muziek, cabaret, jeugd en klassiek
Vanaf 3 juni gaat het seizoen van start, dat loopt tot 16 september. De hele zomer biedt het Vondelpark Openluchttheater een gevarieerd programma. Elke vrijdagavond zijn er dansoptredens, zaterdagmiddag is voor de jeugd met optredens en theaterworkshops en daarna is er Club Vondel. Aansluitend kan het publiek ‘Aan Tafel’ in het Openluchtcafé. Elke zaterdagavond staat er cabaret op het programma. Zondagochtend kunnen klassiekliefhebbers hun hart ophalen en ’s middags is de wekelijkse finale met optredens van o.a. Alain Clark, Birgit Schuurman, Romy Monteiro, Berget Lewis, en Handsome Poets.

Vrij toegankelijk
Alle optredens in het Vondelpark Openluchttheater zijn vrij toegankelijk, een donatie in de collectebus is wel gewenst. Het complete programma is te vinden op www.openluchttheater.nl/programma

FOTO: ©SarahJane

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.