Mega Mindy show: De onzichtbare ekster

Mega Mindy show: De onzichtbare ekster

Recensie: Vera Visser – de Mol

Mega Mindy’s grote liefde, de stoere politieman Toby, is bijna jarig! Ze heeft daarom een prachtige verrassing voor hem. Met de Weermaker, de nieuwste uitvinding van opa, wil ze van de verjaardag van Toby een dag vol zonneschijn maken. Maar het feest dreigt in het water te vallen, wanneer het dorp overspoeld wordt door diefstallen.

Iedereen is op zoek naar deze mysterieuze boef die van glinsterende dingen houdt. Zullen Mieke en Toby ‘De Onzichtbare Ekster’ kunnen pakken? En zullen Mega Mindy en Mega Toby ein-de-lijk kussen? Je komt het allemaal te weten in deze interactieve mega leuke theatershow!

Gewapend met man en alle drie de kinderen ging ik zondagmiddag 15 oktober naar theater De Stoep in Spijkenisse voor  de Nederlandse première van de Mega Mindy show: De onzichtbare ekster. Mijn kinderen kenden Mega Mindy eigenlijk alleen van naam, maar een theatershow over een superheld? Daar hadden ze wel zin in.
Dit was weer een show, zoals we van Studio 100 gewend zijn: zeer gelikt. Al vond ik de zang in het begin niet zo sterk. Wellicht moesten ze er nog even in komen. Het verhaal begon heel sterk met Toby die wakker moet blijven om een kunstdief te pakken. Maar hij is zo moe, dat hij de hulp van het publiek inschakelt. Dat werkt uiteraard graag mee bij het waarschuwen als de dief eindelijk komt. Gedurende de voorstelling zitten er meer van dit soort ‘publieksparticipatie’ momentjes in. Dat werkt als een trein met een publiek dat voornamelijk bestaat uit kinderen onder de tien jaar.
De humor werd in de show gebracht door de vrouw die de vervangende baas bij de politie was. Zij had haar liefdespijlen gericht op Toby, die dit in eerste instantie totaal niet door had. Ze noemde hem steevast ‘Dropje’, wat in het echt vast en zeker een #metoo melding zou opleveren. Nu was het gewoon erg grappig.
Uiteindelijk werd de juwelendief natuurlijk gepakt door Mega Mindy en Mega Toby. Eind goed al goed. Als was dat voor Mega Mindy de derde keer dat ze kort op het toneel verscheen tijdens de show. Mijn dochter van vier vroeg halverwege de show waar Mega Mindy nu bleef, dit snap ik wel.
De focus lag vooral op het verhaal. Hierdoor werd het voor mijn kleinste van twee lastig om stil te zitten. Maar dat is ook logisch bij een show die voor vier jaar en ouder is. De show zat goed in elkaar, met een simpel, maar functioneel decor. De liedjes waren swingend en de dansjes waren goed mee te doen voor de kinderen. Maar voor een show die de naam van de superheld draagt, kwam de superheld in kwestie erg weinig het toneel op. Dit kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat mijn kinderen nog nooit iets van Mega Mindy hadden gezien, want wellicht weet de vaste kijker allang dat politieagent Mieke dé Mega Mindy is.
Ik heb vooral met verbazing gekeken naar de eindscène waarbij Mega Mindy links de coulissen in ging en een seconde later rechts weer het podium op kwam.
Kortom, een gelikte voorstelling met een goed verhaal. Maar nog iets meer superheld op het podium hadden mijn kinderen leuk gevonden.
Scenario en muziek: Gert Verhulst & Hans Bourlon | Tekst en regie: Tijl Dauwe | Producent: Studio 100 | Cast: Lotte Stevens, Tuur Roels e.a. | foto: Studio 100

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.