Meeslepend muziektheaterstuk Harmonie met oa Remko Vrijdag, John Buijsman en Julia vd Vlugt

Meeslepend muziektheaterstuk Harmonie met oa Remko Vrijdag, John Buijsman en Julia vd Vlugt

Over Harmonie:
Harmonie is een meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Meerdere voorstellingen worden gespeeld in het Wilminktheater waar bezoekers zich onderdompelen in een verhaal over het wel en wee van de harmonie.
Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren.
De nieuwe dirigent David is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzo methode. Hier moet je eerst je partij kunnen zingen, voordat je deze op je instrument speelt. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie.

De dochter van Herbert speelt klarinet in het orkest en probeert het orkest na haar vaders vertrek bijeen te houden. Dat blijkt een moeilijke opgave. Er valt wel meer niet goed bij de harmonie. Toch; ook hier blijkt dat hoe ingrijpend veranderingen ook kunnen zijn, een groep tot onverwachte maar inspirerende daden kan worden bewogen.- Harmonie is een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Speelperiode:
30 juni t/m 22 juli
Exclusief in het Wilminktheater Enschede

Cast:
-Tess: Julia van der Vlugt
-Herbert: John Buijsman
-Ruth: Marnel de Rooij
-Johan: Finn Poncin
-Menno: Remko Vrijdag
-Lesley: Stijn Westenend
-Diede: Juul Vrijdag
-Kim-Myung: Paul Rigter

Creatives:
-Regie & script: Jasper Verheugd
-Muziek: Jan Tekstra & Fons Merkies
-Orkestleider: Jos Pijnappel
-Kostuums: Ruben Monfrooy
-Decor: Joris van Veldhoven
-Regie: Jasper Verheugd
Jasper Verheugd is een bekende in het Twentse land. Zo heeft hij de kerstmusical SCROOGE geregisseerd in het Muziekcentrum Enschede. Ook de succesvolle buitenproducties STORK! en Het Verzet Kraakt zijn van zijn hand, net als de musical Charlie and the Chocolate Factory.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.