Meervaart Jong maakt luistervoorstelling voor Theater Na de Dam

Meervaart Jong maakt luistervoorstelling voor Theater Na de Dam

Jongeren van Meervaart Jong uit Amsterdam Nieuw-West maakten een luistervoorstelling over Amsterdam Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dat deden ze in het kader van Theater na de Dam. Beluister ‘Vrijzicht’ op 4 en 5 mei online.

‘Vrijzicht’, gemaakt onder leiding van theatermaker Femke Heskes, is een luistervoorstelling waarbij de stemmen van de jonge acteurs de fantasie van de luisteraar sturen. Een voorstelling over het verleden en de toekomst van het jonge stadsdeel Nieuw-West.

De voorstelling komt echt tot haar recht als een individuele ervaring. Beluister het bijvoorbeeld als je op een bankje zit aan de Sloterplas, terwijl je een wandeling maakt door de wijk of gewoon vanuit je woonkamer, starend door het raam.

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21:00 uur door het hele land artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag. Dit jaar worden veel projecten op een alternatieve manier voortgezet.

De voorstelling is op 4 en 5 mei de hele dag te beluisteren via de websites van de Meervaart en Theater Na de Dam.

Kijk voor het hele programma op theaternadedam.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.