Méér Muziek in de Klas presenteert ‘Loftrompet’

Méér Muziek in de Klas presenteert ‘Loftrompet’

Speciale onderscheiding voor groepsleerkracht die zich inzet voor muziekonderwijs op basisschool
Vandaag maakt ambassadeur en bestuurslid Joop van den Ende tijdens de presentatie van het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, bekend dat de Stichting Méér Muziek in de Klas ieder jaar De Loftrompet gaat uitreiken. De Loftrompet is een speciale, eervolle prijs voor de groepsleerkracht op een basisschool die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs in de klas.

Joop van den Ende:
“Muziek maken is heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk. Voor muziekonderwijs op basisscholen is het van groot belang dat een meester of juf de kinderen enthousiasmeert en stimuleert. De leerkracht die dat vol overgave doet, willen wij in het zonnetje zetten. We hopen dat hij of zij daarmee een voorbeeld wordt voor andere groepsleerkrachten.”

In de uitzendingen van Lang Leve de Muziek Show roepen presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder de kijkers op om groepsleerkrachten in te schrijven. Het tv-programma Lang Leve die Muziek Show is een samenwerking tussen AVROTROS en Méér Muziek in de Klas. De twaalf tv-uitzendingen (vanaf zaterdag 23 september, NPO Zapp) resulteren in het grote Kerst Muziekgala 2017 (23 december op televisie) waarin de eerste Loftrompet zal worden uitgereikt. Leerlingen, ouders, collega’s kunnen een leerkracht inschrijven vanaf aanstaande zaterdag via: zapp.nl/muziekshow

De jury bestaat uit Méér Muziek in de Klas- ambassadeurs Janneke van der Wijk (directeur van het Conservatorium Amsterdam) Rinda den Besten (voorzitter van de PO-Raad) en cultureel ondernemer Joop van den Ende. Zij kiezen uit alle inschrijvingen wie de Loftrompet dit jaar krijgt. Naast de Loftrompet (een beeld) zal er een geldprijs uitgereikt worden aan de school van de groepsleerkracht om te besteden aan muziekonderwijs.

Méér Muziek in de Klas
Méér Muziek in de klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziekshow en het Kerst Muziekgala 2017. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut van Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs. Onder de ambassadeurs bevinden zich, naast Joop van den Ende, Rinda den Besten en Janneke van der Wijk, onder anderen singer-songwriters Ilse de Lange en Wouter Hamel en directeur Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes.

Foto: Neeltje Knaap

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.