Meer dan 100 tweelingen bezoeken de De Tweeling

Meer dan 100 tweelingen bezoeken de De Tweeling

Vanavond bezoeken ruim 100 tweelingen de musical De Tweeling. In samenwerking met het Nederlands Tweelingen Register van de Vrije Universiteit in Amsterdam nodigde Stage Entertainment de tweelingen uit de omgeving Amsterdam uit om te komen kijken naar de aangrijpende voorstelling naar de bestseller van Tessa de Loo. Als de voorstelling volgend jaar een tour door Nederland maakt zullen er ook tweelingenavonden volgen voor tweelingen uit de rest van Nederland.

Over De Tweeling
De nieuwe musical vertelt het verhaal over de tweeling Lotte (Rosa da Silva) en Anna Bamberg (Hanna van Vliet) die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden wordt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes respectievelijk op in Nederland en Duitsland. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?
Ilse De Lange en JB Meijers zijn verantwoordelijk voor de muziek van de voorstelling en het script is van Frank Ketelaar en Kees Prins. Ruut Weissman tekende voor de regie.

Nederlands Tweelingen Register
Het Nederlands Tweelingen Register doet sinds 1987 onderzoek naar geestelijke en lichamelijke gezondheid bij tweelingfamilies. Het doel van het Register is het in kaart brengen van de erfelijke aanleg bij groei, ontwikkeling, persoonlijkheid, gedrag en ziekte. Voor veel menselijke eigenschappen geldt dat tweelingen niet anders zijn dan eenlingen, maar uniek is dat met behulp van meerlingen nagegaan kan worden in welke mate verschillen tussen personen toegeschreven moeten worden aan erfelijke en aan omgevingsfactoren.

De Tweeling nog tot en met 31 januari in het DeLaMar TheaterDe voorstelling ging op 11 oktober jl in het DeLaMar Theater in première. De voorstelling werd door pers en publiek met open armen ontvangen. Nog tot en met 31 januari is de musical te zien in het Amsterdamse theater. Daarna volgt een tournee langs de grootste theaters in Nederland. Voor speeldata en meer info kijk op tweeling.nl

Foto: Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.